Elevi cu frauda în sânge: au copiat și la simulare(818)


Astăzi, 4.447 de elevi de clasa a XII-a din Constanța, din cei 4.764 înscrişi, au susţinut simularea probei scrise la alegere a profilului şi a specializării astfel: 282 de elevi la Fizică, 213 elevi la Chimie, 2.097 de elevi la Biologie, 77 de elevi la Informatică (profilul real), 1.452 de elevi la Geografie şi 326 de elevi la disciplinele socio-umane (profilul umanist).

Patru elevi de clasa a XII-a care susţineau probele scrise la Biologie (1 elev) şi la Chimie (3 elevi), au fost eliminaţi din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile). Știrea este cu atât mai puțin de înțeles cu cât notele de la simulare nu se trec în catalog.

Lucrările scrise vor fi corectate în nouă centre zonale de evaluare, urmând ca rezultatele să fie afişate vineri, 14 martie 2014. Ele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
jooble.org