Portul Agigea: Tricouri contafăcute, într-un container venit din China(1039)


Ieri, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud - Agigea, controlul unui container, sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 1.200 articole de îmbrăcăminte (tricouri), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei.

Marfa, care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute, a fost ridicată, în vederea confiscării, de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 

Taguri: China, container, Port, Agigea, ConstantaSud-Agigea, PTF, PTFAgigea, GardadeCoasta, confiscate, contrafacute, tricouri,jooble.org