Mercedes cu ITP fals, descoperit în vama Ostrov(560)


 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Ostrov un autoturism marca Mercedes condus de un cetăţean român, care avea certificatul de inspecţie tehnică fals.

În data de 15.04.2013, în jurul orei 09.30, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M.V., în vârstă de 32 ani, domiciliat in R. Moldova, care conducea un autoturism marca Mercedes model E 290, înmatriculat în R. Bulgaria.

În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean bulgar, în schimbul sumei de 2.500 de euro, fără a cunoaşte faptul că unul dintre documentele autoturismului este fals.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 26 raportat la art. 288, respectiv 291 din Codul Penal.
jooble.org