Cum poți să câștigi 12.000 de euro pe lună

Cum poți să câștigi 12.000 de euro pe lună(825)


Un român poate avea un salariu de 10.000 de euro pe lună. Condiția este să fie un bun specialist și să muncească peste hotare, evident.

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă din Constanța a anunțat, astăzi, că are o ofertă de 212 posturi în țări din Uniunea Europeană. Mai bine sau mai prost plătite, ele vă aduc totuși un salariu de câteva ori mai mare decât în România.

Cele mai multe joburi sunt disponibile în Marea Britanie – 66. Oferta este pentru analiști financiari, administratori de baze de date, analiști programatori, dar și asistente medicale. Cunoașterea limbii este oblugatorie, iar salariile încep de le 21388 de lire brut pe an, pentru asistenți medicali, și ajung la 40.000 lire, pentru programatori.

Cele mai bine plătite locuri de muncă sunt însă disponibile în Franța (și nu sunt puține – 50). Pentru a fi însă eligibil trebuie să fiți medic și, evident, să știți bine limba. Salariile sunt de obicei negociabile, în funcție de experiență, dar pot ajunge și la 12.000 de euro pentru numai 15 zile de lucru, în cazul medicilor anesteziști (cu un weekend de gardă pe lună, în medie). Medicii generaliști pot ajunge la 10.000 de euro (dar nu vor lua mai puțin de 7.000 de euro pe lună). Se caută, cum spuneam, anesteziști, endocrinologi-diabetologi, geriatri, ginecologi-obstreticieni, medici de urgență, oftalmologi, kinoterapeuți, chirurgi, radiologi. Aceștia din urmă sunt ofertați cu 8.000 de euro pe lună. Se caută și sudori în Franța, dar salariile sunt mai mici: între 1.500 și 1.700 de euro brut pe lună. Doctori se mai caută și în Irlanda, dar nu se plătește cu mai mult de 5.000 de euro pe lună brut.

Dacă nu aveți specializări de top, puteți opta pentru meserii mai banale. În Finlanda se caută personal pentru curățeni. Salariul este cuprins între 1.200 și 1.300 de lei pe lună, și este vorba despre sume nete.

În Germania se caută îngrijitori ai persoanelor în vârstă, instalatori, electricieni, asistente medicale. Sunt însă nmai șapte locuri disponibile, iar salariile nu sunt specificate decât pentru electricieni: 10 euro brut pe oră.

Inginerii sunt căutați și în Norvegia, unde pot primi între 50.000 și 100.000 de euro pe an, dar există o problemă: trebuie să știe limba norvegiană.
Mai sunt disponibile posturi de tehnician IT în Cehia, cu un salariu cuprins între 1.500 și 1.650 de euro, și de ingineri în Spania, cu salarii neprecizate.
 
jooble.org