Zi decisivă pentru fotbalul românesc: FĂRĂ GICĂ POPESCU, VULPOIUL SANDU PREGĂTEŞTE UN PUCI PRIN... NEPREZENTARE, la alegerile FRF!

Zi decisivă pentru fotbalul românesc: FĂRĂ GICĂ POPESCU, VULPOIUL SANDU PREGĂTEŞTE UN PUCI PRIN... NEPREZENTARE, la alegerile FRF!(1653)


Hotărâre (executorie, ca definitivă, deşi nu este şi irevocabilă, condamnaţii putând ataca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – ICCJ), generatoare de deranj mare în fotbalul românesc, prin soluţia de ieri, marţi – 4 martie, a Curţii de Apel Bucureşti, care consemnează condamnarea la ani grei (peste… 35, cumulat!) de puşcărie (aşadar: cu… EXECUTARE!) a TUTUROR celor opt (!) conducători din fotbalul românesc, în cauzele de înșelăciune, evaziune fiscală și alte infracțiuni de natură financiară, CU PREJUDICIU ÎN VALOARE DE APROAPE 12 MILIOANE DE EURO: un milon şi jumătate în dauna statului român şi restul pe spinarea celor patru cluburi din ţară, cărora le aparţineau jucătorii vânduţi în străinătate, pe sume mult mai mari decât cele din actele false produse de către condamnaţi), în celebrul “DOSAR al TRANSFERURILOR”, printre cei care merg în recluziune penitenciară numărându-se şi GHEORGHE (“Gică”) POPESCU, cel care avea cele mai mari şanse (ca să nu spunem de:… 100% chiar!) pentru a fi ales preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal – FRF, în şedinţa de astăzi, miercuri – 5 martie, a Adunării Generale, forul supreme de decizie al Federaţiei.

DE FAPT, CA SĂ N-O MAI DĂM PE DUPĂ… POARTĂ: TOTUL ERA PREGĂTIT PENTRU ÎNSCĂUNAREA ŞI ÎNCORONAREA LUI POPESCU, MIERCURI, care urma să defileze, fluierând, la alegerile cu rezultat… cunoscut deja!
Iar actualului (veşnic!...) preşedinte (din… 1990!) al FRF, MIRCEA SANDU, i se asigura, în tandem cu Gică Popescu – preşedinte executiv, funcţia de… “PREŞEDINTE ONORIFIC” (!), adică, mai pe şleau: i se statuta continuarea “pilotării” afacerilor super – bănoase din fotbalul românesc (mai mult sau mai puţin în cadrul şi spiritual Legii…), în calitate, acum, de “EMINENŢĂ CENUŞIE”!

 

ĂSTA-I FOTBALUL ROMÂNESC! ÎN PUŞCĂRIE: Opt, Doamne, şi cu… “Jiji” nouă!

 

Reamintim că TOŢI cei opt inculpaţi în “Dosarul Transferurilor” au primit, marţi, pedepse DEFINITIVE, cu EXECUTARE ÎN REGIM DE RECLUZIUNE PENITENCIARĂ!
Astfel:
Fostul acţionarul majoritar al clubului FC “Rapid” Bucureşti, GEORGE COPOS (care mai are, deja, o condamnare penală definitivă de patru ani de închisoare, în dosarul în care a fost acuzat pentru un contract fraudulos cu CN Loteria Română SA!), a fost condamnat definitiv la trei ani şi opt luni de închisoare, cu executare.
Managerul general al FC “Steaua” Bucureşti, MIHAI (“M.M.” / “Meme”) STOICA (aflat, la momentul anunţării sentinţei, în Turcia!...), a fost şi el, condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare.
Fostul acţionar al FC “Dinamo” Bucureşti, CRISTIAN BORCEA (care mai este inculpat şi în dosarul penal privind retrocedările ilegale care ar fi fost făcute de către… primarul municipiului Constanţa, RADU MAZĂRE, dosar în care prejudiciul estimat de către procurorii DNA este de nu mai puţin de… 100 MILIOANE de EURO!), a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare, cu executare.
Fraţii BECALI, adică fostul impresar IOAN (Giovanni”) BECALI şi impresarul VICTOR BECALI (VERII PRIMARI AI ALTUI… PUŞCĂRIAŞ, MARE “OM DE FOTBAL” ŞI EL, PATRONUL CLUBULUI “STEAUA” BUCUREŞTI, GEORGE “GIGI” BECALI, cu care, de altfel, se vor întâlni la… Penitenciarul de la Poarta Albă, din judeţul Constanţa!) au fost condamnaţi definitiv la pedepse penale de: şase luni şi patru luni, respectiv patru ani şi opt luni, de închisoare, cu executare.
Fostul preşedintele al clubului “Gloria” Bistriţa, Jean Pădureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare, cu executare.
Fostul fotbalist GHEORGHE POPESCU (CEL CARE, ÎN 2009, ERA, OFICIAL, DEMASCAT, DE CĂTRE C.N.S.A.S., CA FOST… INFORMATOR AL SECURITĂŢII CEAUŞISTE, PE VREMEA CÂND ERA UN JUNIOR DE NUMAI 17 ANI!) candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, a fost condamnat definitiv la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare, cu executare.
În sfârşit, fostul acţionar al FC “Dinamo” Bucureşti şi “Universitatea” Craiova, Gigi Neţoiu (care a aflat trista, pentru el, veste în… clădirea Parlamentului, unde… vota cu sârg, în calitate de deputat al Partidului Conservator - PC, noul Guvern al lui Victor Ponta!!) a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare, cu executare.

Hotărârea Instanţei, luată azi, este cea mai drastică luată până acum (de exemplu, la prima instanţă, inculpaţii au fost… ACHITAŢI!), în acest caz (la instanţele inferioare)! “Numerologie”: cifra şase este obsedantă, în caz…
La ultimul termen de judecată, din 11 februarie a.c., procurorii au solicitat pedepse de închisoare cu executare pentru fraţii Ioan (“Giovanni”) şi Victor Becali, George Copos şi Cristian Borcea. În cazul lui Mihai “Meme”Stoica au precizat că… faptele s-au prescris, conform noului Cod Penal, intrat în vigoare, după cum se cunoaşte, la 1 februarie a.c. (dar, probabil judecătorii au decis că legal este să se aplice prevederile în vigoare la momentul înregistrării dosarului la Instanţă!).Pentru Gheorghe Popescu, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu, procurorul a cerut, atunci, ]n 11 februarie 2014, închisoare… cu suspendare!
Decizia magistraților a venit cu doar o zi înaintea alegerilor pentru șefia Federației Române de Fotbal, unde Gheorghe Popescu era considerat principal favorit să îi ia locul lui Mircea Sandu. În condițiile de față, Vasile Avram pare să aibă cele mai mari șanse să obțină cele mai multe voturi.

 

Şapte dintre condamnaţi s-au predat şi sunt, deja, în penitenciar (trei la Poarta Albă, lângă Gigi Becali). “Meme” mulţumeşte, sarcastic, României, pe Facebook, din… Turcia!

 

Cristian Borcea (însoţit de către… AMBELE soţii, cea de care a divorţat acum trei ani şi cea nouă, cu care ns-a luat în cadrul celebrei nunţi FARAONICE din vara lui 2012, când “plicurile” primite-n tradiţionalul dar, ca ajutor la început de drum, erau de genul… Rolls–Roice – ului cu care i-a cadorisit Gigi Becali!) s-a predat la Secţia 1 de Poliţie din Constanţa. Tot la Constanţa s-au pus la dispoziţia Poliţiei şi fraţii Becali, Ioan şi Victor! Toţi trei au fost, imediat, transferaţi la Penitenciarul de la Poarta Albă. Unde… s-au întâlnit cu vărul şi, respectiv, naşul “Jiji” (Becali)!... De menţionat că atât Borcea, cât şi fraţii Becali, au Buletine de… Constanţa! Acesta este motivul pentru care s-au ostenit până la malul mării, în plin extrasezon…
De menţionat că Borcea şi-a făcut abia recent mutaţie rezidenţială în Constanţa (unde, de altfel, deţine o groază de acareturi, inclusiv locative -imobiliare, printre acestea numărându-se şi Hotelul “Bavaria Blu”, fost “Dacia – Nord”, de lângă sediul “Radiovacanţa”, din extremitatea Sudică a staţiunii turistice Mamaia!).
Deputatul Partidului Conservator – PC Gigi Neţoiu a plecat, de la Parlament, unde a votat Guvernul “Ponta – 3”, la Craiova, unde are un al doilea domiciliu, în afara celui din Capitală. Acolo s-a prezentat la Poliţie.
Bistriţeanul Jean Pădureanu, poreclit “Lordul”, se află internat în spital, bătrânul (septuagenar) fiind, conform medicilor care-l tratează, grav bolnav: diabet şi afecţiuni cardiologice.
Mihai Stoica ne scria, ieri, după aflarea veştii (proaste pentru el, foarte bune pentru noi, cetăţenii obişnuiţi, de la talpa ţării!), pe contul său de Facebook, din… Turcia! Cităm: “MULŢUMESC, ROMÂNIA!” Îi răspundem hotărât: CU (multă, foarte multă chiar) PLĂCERE! Se speră că n-o să facă şi ‘mnealui precum alţi infractori condamnaţi, care au tulit-o cine ştie pe unde! Oricum, cu turcii, cel puţin, avem convenţii (solide, aplicate deja, cu succes) de extrădare…
Ex – “rapidistul” George Copos părea, până aseară târziu, să… aştepte să-l salte poliţiştii, de la viloiul – piramidă sau la unul dintre hotelurile sale de lux din Bucureşti! Bine că n-a venit şi ăsta la Eforie – Nord, la Hotelul şi (marina de la:) “Europa”. Că se aglomera prea din cale-afară, la Poarta Albă, cu multi - milionari (în euro)…(Reamintim că acest Copos deţine, prin firma “Ana Hotels”, hotelurile de cinci stele “Athénée Palace – Hilton” şi” Crowne Plaza”, din Capitală, trei hoteluri de trei stele din Poiana Braşov şi Complexurile Turistice “Europa” şi “Astoria”, de pe Litoral, care cumulează peste 1.000 de camere şi sunt evaluate la cel puţin 44 milioane de euro!, potrivit preţului de pornire al unei licitaţii organizate de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale (MDRT) care şi-a propus să vândă 3,4% din acţiunile companiei fostului patron al “Rapidului”).
În fine, “last but not least”, vorba japonezului, “Omul Zilei”, care a reuşit, ieri, să-i surclaseze, efectiv (în ceea ce priveşte captarea atenţiei bulversatei, năucitei chiar, opinii publice româneşti, de… pretutindeni, din lumea largă!), pe alde Ponta, Antonescu, Băsescu, Penelescu, Pesedescu, Consevatorescu, Uselescu ş.a.m.d. Vorbim, bineînţeles, despre… ex-viitorul preşedinte al FRF, Gheorghe Popescu. Unde este şi ce face cel poreclit “Baciul”, cumnat al lui Gheorghe Hagi (Popescu este căsătorit cu Luminiţa, sora soţiei lui Hagi, Marilena), presa nu reuşise, până aproape de miezul nopţii cel puţin, să afle!... Până la urmă, condamnatul Popescu a părăsit vila sa din cartierul de ultralux Pipera (unde-i vecin cu… Borcea!), unde era cu familia (deşi ziariştii înclinaseră să creadă că este la Craiova, unde are o altă vilă, la fel de extrem de mare şi de elegantă, nu departe de cea a lui… Neţoiu!), predându-se la o secţie de Poliţie bucureşteană.

Ca o curiozitate… “numerologică” (nu că am fi preocupaţi de aiurelile astea, dar vrem să mai destindem atmosfera, excesiv de încinsă, în fotbal ca şi în politică, în România acestor ultime zile): cifra şase apare aproape obsesiv! ”Dosarul Transferurilor” a avut nu mai puţin de… 66 de termene! În cei şase ani de când dosarul a fost pus pe rolul primei instanţe!Totul a devenit oficial din momentul punerii sub acuzare, de către procurori, ca urmare a demersurilor (denunţurilor) făcute de către şeful ANAF, Sebastian Bodu, cu doi ani înainte, adică în 2006! Era şi această sesizare penală, a lui Bodu, o consecinţă a… unei anchete jurnalistice (!), demarate de către cunoscutul jurnalist sportiv CĂTĂLIN TOLONTAN, în cotidianul “Gazeta Sporturilor”, printr-un prim articol din data de 6 februarie 2006. Iar prejudiciul creat statului şi celor patru cluburi înşelate este de 12 milioane de euro, adică… de două ori câte şase milioane (de euro)!

 

Contracandidaţii lui Gică Popescu au sărit, imediat, în sus, acuzând manevre ale cuplului Sandu – Kassai, pentru… amânarea alegerilor!

 

Revenind la Adunarea Generală a Federaţiei, după ce principalul favorit la câştigarea alegerilor pentru preşedinţia FRF, programate astăzi (cotat astfel mai ales pentru că are şi susţinerea actualei conduceri, în frunte cu eternul preşedinte Mircea Sandu), Gheorghe Popescu s-aq văzut, PRACTIC, împiedicat în a mai candida, de bsentinţa judiciară de ieri.
În plus competitorii rivali, candidaţii ceilalţi (CINCI la număr), aşadar (cărora le surâd, din nou, şansele, în proporţii diferite, desigur…), au lansat (şi alte) acuzaţii dure, denunţând faptul că actuala conducere plănuieşte să amâne alegerile, până se mai liniştesc apele şi, mai ales, se mai trag nişte sfori!...
Unul dintre candidaţii care dobândesc, ACUM, ceva şanse (de fapt: chiar cele mai multe, conform analiştilor din domeniu, ceea ce nu este, neapărat, o veste… bună, pentru cei ce doresc un fotbal românesc nu numai performant, dar şi CURAT!), fostul controversat arbitru şi preşedinte la clubul “Rapid” Bucureşti, Vasile Avram (CARE, ÎN TREACĂT FIE SPUS, A AVUT ŞI EL NIŞTE CONDAMNĂRI PENALE, RELATIV RECENTE, ANULATE DE INSTANŢELE SUPERIOARE, CE E DREPT!...), a declarat televiziunilor şi gazetelor sportive (“Dolce – Sport”, “Digi – Sport”, “GSP – Tv”, respectiv “Gazeta Sporturilor” etc.), la scurt timp după anunţul Hotărârii judecătoreşti: "Am aflat că se încearcă, pe diferite căi, ca Adunarea Generală de mâine să… nu se ţină! Noi consideram că ar fi una dintre cele mai mari lovituri care s-ar da democraţiei. Au fost două viziuni: una care să conserve situaţia actuală şi noi, care am vrut să schimbăm imaginea fotbalului românesc".
Cam aceleaşi afirmaţii şi aceeaşi poziţie, au făcut şi, respectiv, au exprimat şi ceilalţi candidaţi la şefia FRF: Gheorghe Chivorchian, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu,şi Sorin Răducanu! (Amintim că altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele, deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF…)

Primele informaţii obţinute de către presă (nu numai cea sportivă!...) spuneau că Adalbert Kassai, secretarul - general al Federaţiei Române de Fotbal, se află, chiar în aceste momente, la un mare hotel din Capitală (este vorba despre RIN, al… patronului lui “Dinamo” Bucureşti, Ionuţ Negoiţă!), unde sunt cazaţi toţi membrii – asociaţi, din provincie, ai Adunării Generale care este programată mâine, acesta purtând discuţii pentru… amânarea evenimentului de mâine, care se poate, cel mai simplu, produce prin… lipsa de cvorum! Cu alte cuvinte, Kassai vechiul prieten şi subaltern, sfetnic şi… mardeiaş! al lui Mircea Sandu (au jucat împreună la echipa “Sportul Studenţesc”, din Bucureşti, în anii ’70 ai secolului trecut, au fost colegi de grupă la Facultatea de Comerţ Exterior şi Relaţii Economice Internaţionale, de la Academia de Studii Economice – ASE, din Capitală, unde... nu intra chiar oricine, ca să ne exprimăm... delicat – eufemistic!; apoi i-a fost mâna dreaptă încă de la înscăunarea în fruntea FRF, imediat după aşa – zisa „revoluţie”) s-ar fi străduit să-i uşuiască, trimiţându-i acasă, pe electorii - delegaţi!...

 

MIRCEA SANDU (“Ceauşescu al fotbalului românesc”, cum îl numesc contestatarii…) se jură că nu amână, dar… este prins cu amânarea-n gură!

 

Mircea Sandu (care are aproape – fără un an, doar!... -- o domnie cât a lui… Ceauşescu!) s-a grăbit, imediat, să nege orice implicare! Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a vorbit şi el, după anunţarea sentinţelor în “Dosarul Transferurilor”, acesta atingând specific şi subiectul alegerilor de mâine. Sandu a negat orice intenţie sau implicare într-o posibilă discuţie pentru o eventuală amanare a evenimentului de mâine: "Eu n-am niciun punct de vedere. E simplu! Acum 90 de zile, spuneam că tot Adunarea Generală decide. Conform articolului 27, din Statutul Federaţiei spune că Secretariatul va notifica toţi membrii - asociaţi ca, în termen, să includă pe ordinea de zi totul. Nu se amână Adunarea Generală în nicio situaţie, DECÂT ÎN CAZUL ACESTA (LIPSA DE CVORUM – N. Red.)! Ea, Adunarea Generală, poate să decidă dacă se ţine, dacă nu se ţine… Eu vă spun că nu am dat niciun telefon, niciunui membru asociat, nimănui, ca să nu se prezinte la Adunarea Generală!", a spus acesta.

 

DUMITRU COSTIN: “Amânarea votului ar… arăta cumplit în ochii UEFA şi FIFA!”

 

DUMITRU COSTIN (fost membru al Comitetului Executiv al FRF, ca reprezentant al sindicatului fotbaliştilor, afiliat la Blocul Naţional Sindical – BNS, al cărui preşedinte era) a declarat, conform cotidianului „România Liberă” (care citează Agenţia de Ştiri „Mediafax”), în legătură cu ipoteza forţării amânării Adunării Generale, prin lipsă de cvorum: "Singura cale prin care alegerile ar putea fi amânate este ca, mâine, membrii Adunării Generale să se gândească că… nu e cazul să se mai prezinte! După cum arată statutul FRF, la ora actuală, NU poate fi înscris un alt candidat în locul lui Gică Popescu!
Se poate merge cu o forţare, prin care Adunarea Generală, amânată pentru o altă dată, să modifice statutul şi să permită înscrierea unui alt candidat, dar ar arăta cumplit, în ochii oricărui for avizat… Şi mă refer aici la FIFA şi UEFA! Nu există niciun temei regulamentar sau statutar ca mâine să nu aibă loc alegerile pentru preşedinţia FRF!
E regretabil ce i s-a întâmplat lui Gică Popescu şi celorlalţi, dar… asta e!, au mai fost candidaţi, în trecut, care s-au retras din cursă, din diferite motive, însă procedura trebuie să meargă mai departe. Ceilalţi candidaţi sunt legitimi şi alegerile trebuie să aibă loc!
Dumitru Costin a adăugat că mâine,miercuri – 5 martie, conform statutului, la ora 08.30, membrii Comitetului Executiv al FRF se vor întruni pentru a lua act de faptul că unul dintre candidaţi, Gheorghe Popescu, condamnat la trei ani şi o lună de închisoare, cu executare, în “Dosarul Transferurilor”, nu va mai putea participa la alegeri şi, ulterior, va informa Adunarea Generală despre această situaţie.
Adunarea generală de alegeri a FRF poate fi amânată prin lipsă de cvorum, doar dacă miercuri vor absenta cel puţin 80, dintre cei aproximativ 240 de membri – afiliaţi (adică dacă nu sunt prezenţi două treimi dintre delegaţii – electori)!”

 

Dovadă că ceea ce a spus Dumitru Costin este adevărat: Ionuţ Lupescu (poreclit, nu degeaba: “NEAMŢUL”!...) avertizează de la FIFA, unde este membru al importantului Comitet Tehnic și de Dezvoltare al FIFA!

 

"Cred că secretarul general al FRF ar trebui să răspundă la o astfel de întrebare. E treaba celor care organizează, dar eu nu văd niciun motiv să nu se ţină Adunarea Generală a FRF! Îmi pare rău pentru fostul meu coleg de echipă, Gică Popescu, pentru tot ce s-a întâmplat, dar nu văd niciun fel de motiv să nu se ţină Adunarea Generală, pentru că mai sunt alţi cinci candidaţi înscrişi în cursă! Normal ar fi să existe această Adunare Generală, să fie un vot democratic, liber, cât mai transparent. Asta ar fi spre binele fotbalului. Nu pot să comentez decizia instanţei, pentru că nu cunosc cazul", a spus Ioan Angelo “Ionuţ” Lupescu, aflat în Elveţia (la Lausane), unde îndeplineşte funcţia de din 2008 ocupă și postul de membru al Comitetului Tehnic și de Dezvoltare al FIFA. Este fiul fostului mare jucător Nicolae Lupescu.

Este important de precizat că Lupescu (fostul echipier al lui “Dinamo” Bucureşti, sub bagheta lui Mircea Lucescu, şi, după 1990, la “Bayer” Leverkusen, în Bundesliga; dar şi fost director – general în FRF, în anii 2000!) NU este un acolit de-al lui Mircea Sandu (BA,… CHIAR DIMPOTRIVĂ!), aşadar NICI un susţinător de-al lui Gică Popescu (colegul său de la “naţionala GENERAŢIEI – DE – AUR”, DIN DECADA 1990 – 2000!) n-a fost!…
Merită descrisă, pe scurt (sursă de completare: “Wikipedia”), cariera fotbalistică EXEMPLARĂ a actualului funcţionar al FIFA (Federaţia Internaţională de Fotbal – Asociaţie), nu degeaba numit, cu respect, “NEAMŢUL” (ca şi… Klaus Iohannis!), care a părăsit, SCÂRBIT!, fotbalul românesc tocmai pentru că n-a mai putut suporta mocirla amenajată de Mircea Sandu şi acoliţii săi, tocmai pentru a putea pescui bani negri în bălţi tulburi!
Ioan Angelo Lupescu (născut la 9 decembrie 1968, în București, ca fiu al marelui fotbalist Nicolae Lupescu, titular al “Rapidului” Bucureşti şi al “naţionalei din Groapa - cu – Lei de la Guadalajara”, a lui Angelo Niculescu – de aici, desigur, şi… prenumele dat băiatului său! -- , calificată la C.M. din Mexic - 1970), cunoscut și ca “Ionuț” Lupescu, este un fost foarte important fotbalist român, “om de bază” al reprezentativei României, între 1988 – 2000, care a jucat pentru echipa națională a României în timpul celebrei “GENERAŢII – DE – AUR”! (din care a făcut parte, cu vârf şi îndesat, trebuie să recunoaştem aceasta!, şi… Gică Popescu).
Și-a făcut junioratul la echipele “Mecanică Fină” Bucureşti și “Dinamo” Bucureşti. A debutat în Divizia A la vârsta de… 17 ani! Primul său meci oficial a avut loc la 21 septembrie 1986, într-o victorie a lui “Dinamo”, cu 4 - 1, în fața echipei SC Bacău.
După participarea cu echipa națională a României la Campionatul Mondial din 1990, din Italia, a fost remarcat de marea echipă germană “Bayer” Leverkusen. Cu aceasta a câștigat Cupa Germaniei, în 1993, și a ajuns în semifinalele Cupei UEFA, în sezonul 1994 - 1995. În 1996 s-a transferat la o rivală din Bundesliga, la fel dwe prestigioasă – şi foarte puternică, în Bundesliga şi Cupele Europene, pe atunci! – “Borussia” Mönchengladbach. În 1998 a revenit la “Dinamo” Bucureşti, alături de care a câștigat titlul de campion naţional, în anul 2000. După o scurtă escală în Turcia, la Bursaspor, la începutul sezonului 2000 - 2001, s-a reîntors la “Dinamo”, cu care a încheiat sezonul respectiv. În octombrie 2001, a semnat un contract cu echipa saudită Al-Hilal, dar după cinci luni a revenit la “Dinamo”, unde și-a încheiat cariera de fotbalist.
A bifat șapte meciuri pentru echipa națională de tineret a României. Ionuţ Lupescu a jucat 74 de meciuri pentru reprezentativa “mare”, de seniori, României și a marcat 6 goluri. A debutat la “naţionala mare” (de seniori) pe 3 februarie 1988, într-un meci împotriva echipei naționale a Israelului, câștigat de România cu 2-0.
A jucat pentru echipa națională a României, la calificările şi turneele finale ale Campionatelor Mondiale de Fotbal: cele din 1990 (în Italia, unde am intrat între primele 16 echipe ale lumii!)) și 1994 (în SUA, unde am ajuns între primii opt din lume!).
A jucat, de asemenea, în două campanii de calificare şi la două turnee finale ale Campionatelor Europene: cele din 1996 (Anglia) și 2000 (Belgia şi Olanda).
După retragerea din activitatea de fotbalist, a încercat, pentru o scurtă perioadă (la mijlocul anilor 2.000) cariera de antrenor (în prima lLigă din România, la FC Braşov, printre altele), apoi a devenit director - general al Federaţiei Române de Fotbal, iar din 2008 ocupă postul de membru al Comitetului Tehnic și de Dezvoltare al FIFA

 

CONCLUZIE: Dacă NU e cvorum statutar, de două treimi, miercuri – 5 martie, se aşteaptă, în ordine cronologică: două ore, apoi o zi, pe urmă maximum 30 de zile! Dacă nu – şi –nu, peste o lună, Federaţia Română de Fotbal se consideră, de către UEFA şi FIFA, ca fiind... DESFIINŢATĂ DE DREPT!

 

La momentul postării acestui material, lucrurile erau, încă neclare: Adunarea Generală RĂMÂNE CONVOCATĂ, deci se va întruni, dar… NU SE ŞTIE DACĂ VA AVEA CVORUMUL STATUTAR!
Dacă la ora 10.00, miercuri – 5 martie, nu este întrunit cvorumul statutar (două treimi dintre reprezentanţii membrilor – asociaţi, adică 160, din totalul de 240 cu drept de vot!), conform statutului, se aşteaptă două ore, iar apoi (dacă tot nu se adună 160 de inşi) se convoacă o nouă şedinţă a Adunării Generale, pentru a doua zi, la aceeaşi oră.
Iar dacă nici atunci, joi – 6 martie adică, la ora 10.00, nu există cvorum, se amână şedinţa de alegeri pentru o dată ulterioară, pe care o hotărăşte şi o anunţă Comitetul Executiv al FRF, dar care trebuie (ea, şedinţa A.G.) să fie convocată pentru nu mai târziu de 30 de zile, calculate începând de la data de mâine, joi - 6 martie!...
Iar dacă nici atunci, conform statututelor FIFA şi UEFA, Federaţia Română de Fotbal este… DESFIINŢATĂ DE DREPT!

 

ULTIMA ORĂ: Se cam confirmă că sforarul – şef Mircea Sandu îi uşuieşte pe delegaţii – electori,

 

La ora predării materialului, la ora 24.00, sau, dacă vreţi: 00.00, adică-n crucea nopţii de marţi spre miercuri, candidatul Marcel Puşcaş (susţinut şi de ceilalţi patru competitori rămaşi în cursă!) anunţa(u), la emisiunea “Jocuri de Putere”, a realizatorului Rareş Bogdan, de la “Realitatea”TV, că Mircea Sandu şi oamenii săi încearcă, în continuare, să-i convingă pe delegaţii – electori, cazaţi la RIN Hotel, din Bucureşti, să… plece acasă!

De asemenea, în această seară, de miercuri – 5 martie, are loc atât de aşteptatul meci amical de fotbal România - Argentina, care se va disputa pe “Arena Naţională”, din Bucureşti.
Cu Lionel Messi, în teren, şi / dar… fără Gică Popescu în tribuna oficială!
 

Taguri: GheorghePopescu, GigiNetoiu, Netoiu, MirceaSandu, FRF, AdunareGenerala, AdunareGeneralaFRF, GeorgeCopos, VictorBecali, IoanBecali, GiovanniBecali, GeorgeBecali, GigiBecali, JeanPădureanu, CristianBorcea, Borcea, Becali, fotbal, alegeriFRF, presedinteFRF,jooble.org