Ce liberali au votat pentru Guvernul Ponta-3 şi de ce... Hal de motivaţie:

Ce liberali au votat pentru Guvernul Ponta-3 şi de ce... Hal de motivaţie: (1442)


În această seară, pentru Guvernul “Ponta – 3” au votat, în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului României, 346 de “aleşi ai poporului”.
Erau necesare doar 288 de voturi “pentru”, PENTRU O “MAJORITATE CONSTITUŢIONALĂ”, DE 50% PLUS UNUL…

Împotrivă au votat numai 191 de parlamentari.

CEEA CE ESTE DE REMARCAT ESTE FAPTUL CĂ: PE LÂNGĂ VOTURILE CELOR DIN NOUA MAJORITATE PARLAMENTARĂ: ADICĂ ALIANŢA… CELOR RĂMAŞI UNIŢI, DIN FOSTA U.S.L. (UNIUNE CARE, DE ASTĂZI, NU SE NUMEŞTE “USD”, CI… “ALIANŢA PSD – PC – UNPR”!), PLUS U.D.M.R. ŞI CEI 17 DEPUTAŢI “DIN OFICIU” AI MINORITĂŢILOR NAŢIONALE ALTELE DECÂT CEA MAGHIARĂ, BAŞCA CEI DOI, (DEOCAMDATĂ!...) SENATORI PLECAŢI DIN P.N.L. (demisul Sorin Ilieşiu şi demisionarul Călin Popescu Tăriceanu), S-AU ÎNREGISTRAT CÂTEVA VOTURI, FAVORABILE GUVERNULUI, ÎN PLUS!

 

Potor de la Alba (sigur), Ciorbea din “Star Trek” (poate) “şi alţii” (de la PNL, în drum spre… PSD, PC şi UNPR!) au votat pentru Guvernul “Ponta – 3”!...

 

N-A TRECUT MULT TIMP PÂNĂ CÂND A FOST DEMONTAT MISTERUL. ERA, DE FAPT, UN…”SECRET A LA POLIChINELLE”: DE MAI MULTE ZILE SE VORBEA DESPRE FAPTUL CĂ VOR FI MAI MULŢI PARLAMENTARI… LIBERALI, CARE VOR VOTA GUVERNUL, CA UN PRIM PAS SPRE… PLECAREA LA UNUL DINTRE PARTIDELE “ALIANŢEI P.S.D. – P.C. – U.N.P.R.”!

De exemplu: deputatul PNL de Alba Călin Potor a anunţat că a votat “pentru”, motivând că… este bine să fie un Guvern instalat, ca să aibă liberalii pe cine să combată! De fapt, presa locală, din judeţul Alba, vorbeşte, de câteva săptămâni, că tovarăşul Potor va trece, cât de curând, la PSD!

Alt exemplu: la emisiunea lui Andrei Bădin, din această seară, de la B1Tv, la puţin timp după vot, fostul lider de confederaţie sindicală (CNSRL – “Frăţia”), premier şi preşedinte ţărănist Victor Ciorbea, acum senator liberal, a refuzat categoric, în ciuda insistenţelor moderatorului, să spună cum a votat, motivând la fel de penibil: votul este secret! Asta în care, prin vocea preşedintelui său, PNL a declarat, oficial şi apăsat!, că liberalii vor vota “împotrivă”!...
Dar se ştie că Ciorbea, poreclit “Ferengul” (după unul dintre personajele popularului serial tv “Star Trek”: priviţi-l şi veţi înţelege de ce!…), este nu numai unul dintre cei mai fanatici anti – băsişti şi anti – pedelişti (ceea ce ar fi O.K., pentru un vajnic liberal românesc, nu-i aşa?…), dar şi un mare iubitor de Ponta şi Voiculescu (este un “metec” al studiourilor Antenelor, unde se simte ca peştele-n apă!…).

Mai sunt şi alţii, desigur, pentru că altfel nu ies la socoteală (sunt prea multe!) cele 388 de voturi “pentru”, chiar dacă am pune la socoteală şi voturile… PPDD, despre care n-am înţeles, până la urmă, cam nimic: când anunţau că votează, din… “Opoziţie” (SIC!), Guvernul, când ne anunţa Dan Diaconescu, în direct “de la Vatican” (Hm, hm…) că s-au răzgândit!


“LA ÎNCHIDERA EDIŢIEI”:

Pe surse, ar fi fost 10 (zece) parlamentari liberali care au votat “cu lupul” (adică cu noii “adversari politici”, din la fel de noua majoritate guvernamental – parlamentară)! Ei au răspuns, astfel, apelului făcut, înainte de vot, de către recent demisionarul din PNL Călin Popescu Tăriceanu.

Başca: 15 deputaţi şi senatori de la PPDD (aşadar: nu toţi parlamentarii poporani – diaconescieni!...).

Taguri: VictorCiorbea, Ciorbea, CalinPotor, Potor, PSD, PNL, PC, UDMR, USD, USL, PPDD, AndreiBadin, Badin, B1TV, Parlament, deputati, senatori, DanDiaconescu, Diaconescu,jooble.org