ULTIMA ORĂ! Ponta spune că preşedinte al Senatului va fi:

ULTIMA ORĂ! Ponta spune că preşedinte al Senatului va fi: "UN SENATOR ALES PE LISTELE USL!" Tăriceanu se califică... (1192)


În urmă cu puţin timp, plenul reunit al camerelor Parlamentului României, reunit pentru a vota învestirea noului Guvern remaniat, a fost martorul unui schimb de replici extrem de dure, între foştii principali colideri ai defunctei USL: preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi cel al PSD, Victor Ponta.

În urma acestei flagelări reciproce, liderul liberal, Crin Antonescu, şi-a dat, declarativ,... DEMISIA DIN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL SENATULUI, ADICĂ DIN... A DOUA POZIŢIE ÎN CONDUCEREA STATULUI, CONFORM CONSTITUŢIEI ROMÂNIEI!


Iată cum s-au desfăşurat ostilităţile verbale:

Crin Antonescu i-a cerut premierului Victor Ponta, de la tribuna plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului, ca el, în calitate de preşedinte al Senatului, şi prim-ministrul Guvernului, să-şi dea imediat, simultan, demisia din aceste funcţii instituţionale, PENTRU CĂ LE-AU PRIMIT DE LA ALIANŢA POLITICĂ U.S.L., CARE, A SPUS ANTONESCU, NU MAI EXISTĂ!

Ponta a venit la tribună şi a spus că nu-şi dă demisia, dar că după Băsescu (care a promis, în 2007, la prima propunere, în Parlament, de suspendare din funcţia de preşedinte al ţării, CĂ-ŞI VA DA DEMISIA, ÎN CINCI MINUTE DE LA DECIZIA DE SUSPENDARE VOTATĂ DE PARLAMENTARI, dar... n-a făcut-o!), am avut un alt om care a promis că demisionează, în vara lui 2012, dacă Băsescu nu este suspendat, prin referendum, dar... a întors-o după aceea! Evident, se referea la Antonescu... "Ce blestem pe capul nostru!", a sspus Victor Po(a)nta, cu sarcasmul cunoscut...

Preşedintele PNL a cerut, din nou, cuvântul şi şi-a anunţat... DEMISIA VOLUNTARĂ, IMEDIATĂ!
Mai mult, Antonescu s-a dus la prezidiul plenului reunit, şi-a luat ghiozdanul, hârtiile şi ascuţitoarea şi s-a mutat în altă bancă, jos, la grupurile parlamentare ale PNL.


DAR CEA MAI ACIDĂ REMARCĂ PUBLICĂ, DE LA TRIBUNA PARLAMENTULUI REUNIT, I-A APARŢINUT LUI CRIN ANTONESCU: „EU PLEC DE LA PREŞEDINŢIA SENATULUI ŞI RĂMÂN ACELAŞI, BA CHIAR DEVIN MAI LIBER, DAR DUMNEAVOASTRĂ, DOMNULE PONTA, FĂRĂ FUNCŢIA DE PREMIER... NU VEŢI MAI FI NIMIC!

Pe surse: Ponta l-ar vrea preşedinte la Senat pe nimeni altul decât... demisionarul din PNL Călin Popescu Tăriceanu, fostul prim-ministru dintre anii 2005 – 2008!
Dar conservatorii s-ar opune vehement, revendicându-şi acest post instituţional, parlamentar, conform algoritmului şi prevederilor din protocolul de înfiinţare al USL, PC cedând funcţia, ulterior semnării acelei înţelegeri PSD – PNL – PC, către liberali, pentru Crin Antonescu....

ULTIMA ORĂ: Ponta a pus lucrurile la punct, LĂMURINDU-NE, CA DE-OBICEI, BUŞTEAN..., declarând presei: Vom propune un senator CARE A CANDIDAT PE LISTELE USL!”
Aşadar: (şi) TĂRICEANU SE CALIFICĂ!...
 

ULTIMUL CEAS: Miron Mitrea a declarat că postul de preşedinte al Senatului va reveni PSD - ului! El a confirmat şi anunţul lui Ponta, conform căruia Ilie Sârbu, liderul grupului social-democraţilor din Camera Superioară a Parlamentului României, refuză postul! dar şi mai importaqnt este ceea ce a spus Mitrea despre... Mircea GEOANĂ: "El o vrea să-şi ia şefia Senatului înapoi, dar noi... nu vrem asta!"

Taguri: CalinPopescuTariceanu, Tariceanu, VictorPonta, Ponta, CrinAntonescu, Antonescu, Senat, Parlament, Guvern, Presedinte, PSD, PC, PNL., USL, liberali, conservatori,jooble.org