Poliţia de Frontieră Tulcea: Plase monofilament şi peşte braconat(1107)


Acţionând pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră tulceni au confiscat 875 m de plasă monofilament, a cărei deţinere şi utilizare este interzisă prin lege, şi 140 kilograme de peşte din diferite specii.
În data de 03.03.2014, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea l-au depistat, pe malul lacului Razelm, pe S.L. în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, având asupra sa mai multe plase monofilament, cu captură de peşte.
În urma verificărilor au fost descoperite 12 plase monofilament în lungime de 875 m şi 140 kilograme de peşte din speciile şalău, săbiţă, ştiucă, singer şi crap.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată la o societate comercială de profil, conform procedurilor legale, plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi folosire la pescuit a plaselor monofilament.

Taguri: Plasa, monofilament, peste, braconaj, Tulcea, PolitiadeFrontiera, Frontiera,jooble.org