Contrafaceri descoperite în Portul Agigea: Chinezării, pălării şi jucării...(641)


În data de 03.03.2014, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud - Agigea, controlul unui container sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Galaţi.
În urma controlului au fost descoperite 2.232 articole de îmbrăcăminte (şosete şi pălării) şi 1.200 de jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 25.000 lei.
Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul în municipiul Galaţi, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.
 

Taguri: China, container, contrafacute,jooble.org