SE APROPIE ALEGERILE: în Mangalia, plafonul pensiei sub care se pot primi ajutoare alimentare a fost crescut la 829 lei!...

SE APROPIE ALEGERILE: în Mangalia, plafonul pensiei sub care se pot primi ajutoare alimentare a fost crescut la 829 lei!...(928)


Consilierii locali din Mangalia au aprobat, în cadrul ședinței ordinare, care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe hotărâri de interes local, cu caracter administrativ și social.

 

S-a aprobat schema de ajutor de „minimis”, pentru acordarea de facilităţi fiscale agenţilor economici

 

Unul dintre proiectele adoptate de consilieri se referă la Regulamentul privind regimul finanţărilor nerambursabile, acordate din fonduri publice, pentru activităţi non - profit de interes local, altele decât cele sportive.
Alt proiect se referă la Regulamentul privind finanţarea nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Mangalia a proiectelor structurilor sportive, acordate în baza Legii 350/2005, pentru anul 2014.
În aceeaşi şedinţă, s-a aprobat proiectul care vizează schema de ajutor de „minimis”, pentru acordarea de facilităţi fiscale agenţilor economici, în vederea creării de noi locuri de muncă şi susţinerii dezvoltării economice durabile în Mangalia.

 

Măsuri hotărâte pentru desufocarea oraşului şi a staţiunilor de taximetrele staţionate ilegal! Să fie o răzbunare împotriva taximetriştilor lui Iorguş?!...

 

De asemenea, consilierii locali au adoptat proiectul de hotărâre care vizează interzicerea expunerii spre vânzare a vehiculelor, precum şi interzicerea parcării şi / sau staţionării vehiculelor utilizate în scopul desfăşurării unor activităţi comerciale, pe domeniul public / privat al municipiului Mangalia. Vor fi exceptate de la prevederile hotărârii, mașinile aflate în spații special amenajate, cum ar fi: parcuri auto, târguri auto sau showroom-uri. Cei care încalcă prevederile hotărârii riscă amenzi de până la 2000 de lei.
Ca să se înţeleagă mai bine: ESTE, MAI ALES, INTERZISĂ STAŢIONAREA... TAXIMETRELOR ÎN AFARA STAŢIILOR FIXATE DE PRIMĂRIE, PENTRU CĂ ÎN MANGALIA (ŞI, PE TIMPUL SEZONULUI TURISTIC ESTIVAL, ŞI ÎN STAŢIUNILE ADIACENTE), CA ŞI ÎN... CONSTANŢA, DE ALTFEL!, TAXIMETRELE ZAC PESTE TOT, ÎNCURCÂND ŞI TRAFICUL RUTIER, ŞI ACTIVITATEA AGENŢILOR ECONOMICI ŞI PE CEA A INSTITUŢIILOR! (Unii ar putea spune, pe de altă parte, că este vorba şi de o... oarecare răzbunare a primarului Cristian Radu şi a consilierilor defunctului USL, pentru faptul cunoscut că cei mai mulţi taximetrişti au fost, ŞI în campania electorală pentru alegerile locale din 2012, activ de partea fostului primar Zanfir Iorguş, care le-a dat nas cu toptanul, în cei 12 ani cât a condus Primăria, între 1996 – 2008!

 

S-a mărit valoarea limitei cuantumului pensiei, sub care se pot primi ajutoare alimentare, la 829 lei! E CLAR: SE APROPIE ALEGERILE...

 

Totodată, Consiliul Local Mangalia a mai aprobat proiectul privind stabilirea tarifului lunar pentru terenurile ocupate de garaje şi proiectul care vizează reglementarea modului de acordare a subvenţiilor de la bugetul local pentru serviciul de transport public local. În acest sens, beneficiari ai tichetelor de călătorie pentru transportul public sunt și veteranii de război, deportații și revoluționarii evenimentelor din 1989.
Alt proiect adoptat a vizat modificarea prevederilor HCL nr. 25 / 2012, privind limita cuantumului pensiei pentru acordarea ajutoarelor de urgenţă constând în alimente. Conform noilor modificări, valoarea cuantumului pensiei pentru acordarea alimentelor lunare către beneficiari s-a majorat la 829 de lei.
Totodată, consilierii locali au aprobat şi proiectul privind participarea municipiului Mangalia la ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României, care va avea loc la Romexpo, în Bucureşti, în perioada 13 - 16 martie a.c.

Taguri: CLMangalia, ConsiliulLocalMangalia, taximetre, taximetristi, minimis, ajutoare, alimentare,jooble.org