CONSTANŢA. Deseară, melomanii pot alege: folk, la Elpis, ori concert simfonic, la TNOB

CONSTANŢA. Deseară, melomanii pot alege: folk, la Elpis, ori concert simfonic, la TNOB(2541)


În această seară, de vineri – 28 februarie, în Constanţa sunt două opţiuni pentru iubitorii muzicii: un concert simfonic, la TNOB, de la ora 18.30, şi un spectacol de folk şi poezie, la sala “Elpis” a TSCT, de la 19.00.

 

La Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, între18.30 – 20.00: Concert simfonic, cu lucrări de Rossini, Ceaikovski şi Dvorak.

 

La pupitrul dirijoral se va afla tânărul (33 de ani) dirijor DANIEL ENĂŞESCU, în concertul din această seară (18.30 – 20.00) al Orchestrei Simfonice a TNOB Constanţa,
În program: Gioachino ROSSINI – Uvertura la opera “Scara de mătase”, Piotr Ilici CEAIKOVSKI – Suita de balet “Spărgătorul de nuci”, Antonin DVORAK – Simfonia nr.9 în Mi minor, op.95 “Din lumea nouă”.

Daniel Enăşescu s-a născut la Bucureşti, în anul 1981, într-o familie de muzicieni, absolvind Liceul Naţional de Muzică „George Enescu”, din Capitală, la clasa de pian a profesoarei Gabriela Enăşescu (mama sa!). Tatăl său, cunoscutul violonist Dan Enăşescu, l-a încurajat şi îndrumat în descoperirea şi aprofundarea repertoriului simfonic şi a artei dirijorale, astfel încât, între 2000 - 2005, tânărul a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, specializarea dirijor orchestră, la clasa profesorului Cristian Brâncuşi. Un an mai târziu, tânărul muzician a absolvit cursurile de Studii Aprofundate, perfecţionându-se sub îndrumarea maestrului Horia Andreescu, urmând, mai târziu, şi un masterclass, cu dirijorul Charles Olivieri - Munroe. Calităţile lui Daniel Enăşescu au fost remarcate şi de către maeştrii Cristian Mandeal şi Neville Marriner.
Tânărul a colaborat, până în prezent, cu orchestrele Filarmonicilor din Giurgiu, Botoşani, Râmnicu Vâlcea, Galaţi şi Craiova, dar şi cu North Czech Philharmonic Orchestra, din Teplice (Cehia), Highlands Chamber Philharmonic Orchestra, din Jihlava (Cehia) şi Palmhouse Players din Londra.

 

Sala “ELPIS”, a TSCT, ora 19.00: Folk şi poezie, în spectacolul “…DE DRAGOSTE”, cu Mircea Bodolan

 

Artiştii bucureşteni MIRCEA BODOLAN şi TIC PETROŞEL invită publicul constănţean la spectacolul de muzică (folk) şi poezie “… DE DRAGOSTE”. Că tot este mâine… Mărţişorul!
Evenimentul este găzduit de sala “ELPIS” (Fostul Teatru de Păpuşi), a Teatrului de Stat din Constanţa, şi începe la 19.00.
 

Taguri: TNOB, OlegDanovski, folk, MirceaBodolan, TicPetroşel, DanielEnăşescu, G.Rossini, A.Dvorak, P.I.Ceaikovski,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri