Partidul lui Tăriceanu-Ponta s-a înjumătăţit, de la micul dejun până la prânz: a rămas doar Ilieşiu...

Partidul lui Tăriceanu-Ponta s-a înjumătăţit, de la micul dejun până la prânz: a rămas doar Ilieşiu...(1477)


În această dimineaţă, noua formaţiune politică pe care Călin Popescu Tăriceanu a anunţat-o aseară, “Partidul Reformist Liberal”, avea, în afară de preşedintele – fondator, DOI membri, ambii fiind parlamentari şi amândoi provenind, aşa cum este şi planul lui Victor Ponta şi al PSD – ului, de la PNL (pentru refacerea formală a… USL!): demisul Sorin Ilieşiu (senator de Sibiu) şi demisionarul Titi Holban (deputat de Buzău). Doar câteva ore mai târziu, mai rămăsese, sigur (pentru că… Tăriceanu nu a mai grăit astăzi…) doar Ilieşiu!...

 

S-a trezit liberal, a luat micul dejun reformist şi a prânzit… progresist!

 

Titi Holban, până astăzi dimineaţă deputat PNL de Buzău (aflat la cel de-al doilea mandat în Parlamentul României), a demisionat din partid, declarându-se nemulţumit de ieşirea liberalilor de la guvernare. El a declarat, înainte de prânz, că îl va urma pe Călin Popescu Tăriceanu, în pe care acesta a anunţat că-l înfiinţează, pe care, ieri seară, l-a nşi nominalizat: “Partidul Reformator Liberal”. Tot fugarul partinic Holban răcnea entuziast, dimineaţă, susţinând că la noua formaţiune… “reformist – liberală” tăriceaniană fostului vor adera şi alţi liberali, care au crezut în proiectul USL.

Însă preşedintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru, a declarat, la scurt timp, că Holban ar merge, de fapt, la… UNPR!”, relata agenţia Mediafax.
Pe de altă parte, liderul organizaţiei judeţene Buzău a UNPR, Constantin Popa, a confirmat, ulterior, că a discutat cu deputatul PNL Titi Holban, care urmează să se înscrie în UNPR, şi nu în partidul pe care Călin Popescu Tăriceanu intenţionează să îl înfiinţeze, aşa cum declarase liberalul buzoian în cursul dimineţii. El a adăugat că nu s-a stabilit, încă, ce funcţie I se va oferi lui Holban, la UNPR: "Este la noi, ne bucurăm, este un lucru mare că ne întărim rândurile. E un câştig pentru partid, ne bucurăm de decizia pe care a luat-o. Vă spun că, suta la sută, e la UNPR!".

 

Liderul liberal din Buzău: “S-ar putea să mai plece câţiva parlamentari, darn u va fi un exod în masă…”

 

Dar liderul liberal George Scutaru a transmis şi un avertisment: "Asupra liberalilor şi a celor din grupurile parlamentare se vor face immense presiuni, vor fi numeroase promisiuni, va curge multă miere, mult lapte, dar cei care pleacă se vor convinge că au facut un pas greşit. Nu am încurajat niciodată traseismul politic, nu e o optiune pentru o democraţie sănătoasă. Nu exclud plecarea unor parlamentari, ţinând cont că suntem un grup numeros, în Parlament: 99 de deputaţi şi 49 de senatori. Există posibilitatea ca din 148 să fie unii care să plece, dar nu va fi un fenomen de amploare. Am mai fost supuşi unor presiuni extraordinare, din partea UNPR, acum Tăriceanu vrea să facă un UNPR cu… papion şi ce avea ca misie Gabriel Oprea (Sic!), să racoleze parlamentari, încearcă domnia sa acum. Nu cred că vor fi mutări spectaculoase de parlamentari, dintr-o parte în alta, dar vom fi sub presiune. Şi la PPDD sunt luaţi oamenii bucată cu bucată, cu tot felul de promisiuni, cred că lui Ponta i-ar mai trebui un buget ca să se ţină de promisiunile făcute. Dar eu cred că vor fi foarte puţini colegi care vor răspunde cântecului de sirenă al lui Ponta".
 

Taguri: TitiHolban, GeorgeScutaru, PRL, UNPR, PNL,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri