Teatrul de Stat Constanţa: La sala

Teatrul de Stat Constanţa: La sala "Elpis", vineri seara, Mircea Bodolan ne zice "...DE DRAGOSTE"! (1451)


Teatrul De Stat din Constanţa (TSCT) propune un proiect inedit! Este vorba despre găzduirea unor spectacole speciale, “invitate” (din Bucureşti şi din restul ţării), cu nume consacrate, care îşi propun să contribuie la diversificarea ofertei culturale locale.

Primul spectacol - invitat aparţine Fundaţiei “ALCION” şi se numeşte, extreme de sugestiv!, „....DE DRAGOSTE”.
Va fi prezentat vineri - 28 februarie, de la orele 19.00. Este susţinut de artiştii bucureşteni MIRCEA BODOLAN (actor şi vechi – de la mijlocul anilor ’70 ai secolului trecut, om de bază în Cenaclul FLACĂRA, al lui Adrian PĂUNESCU! – cantautor de muzică folk!) şi muzicianul (folk) TIC PETROŞEL.
Evenimentul cultural va fi găzduit de Sala – Teatru “ELPIS” (Fostul Teatru de Păpuşi).

Organizatorii ne asigură că este “un spectacol încîntător, în care muzica, umorul boem şi poezia generează o continuă stare de bucurie participativă, un spectacol adevărat, cu artişti adevăraţi!

Informaţii şi rezervări la: Agenţia de bilete a TSCT, de la sediul TSCT (Bulevardul Ferdinand, nr.11).şi la numerele de telefon: 0241.488.340 sau 0727.922.358. Preţul unui billet este de 20 lei.

 

MIRCEA BODOLAN: un actor şi folk – ist… deturnat de la Medicină la ARTĂ!

 

MIRCEA BODOLAN a fost, încă din clasa I, abonat la premiul întâi la “Interpretare” pe ţară. A fost colaborator atât la postul naţional de radio, la emisiuni pentru copii. Apoi a intrat în televiziune cu prima emisiune, pentru copii care se numea "Studioul Pionierilor", unde a avut o rubrică permanentă. "Am colaborat cu Andrei Blaier pentru serialul TV “Cireşarii”, după celebrul roman pentru copii şi adolescenţi al lui Constantin Chiriţă. “Nenorocirea a făcut că m-am… maturizat brusc, la vârsta aceea, şi nu am mai putut obţine rolul, arătam mult prea matur pentru rol. Castingul s-a făcut în mai - iunie şi filmările au început spre toamnă, iar eu déjà nu mai corespundeam pentru rol!...".
A dat Medicina pe… Arte Din clasa a VII-a până într-a VIII-a, în paralel cu şcoala generală, a mers la Şcoala de Arte Plastice. Chiar dacă părinţii voiau să urmeze Medicina, într-un final a mers tot pe drumul Artei: "Am fost obligat să mă pregătesc şi pentru Medicină, dar m-am pregătit, cu acordul părinţilor, şi pentru Arte, spre norocul meu: cu Petrică Gheorghiu, ilustrul profesor al tuturor generaţiilor de mari actori, el fiind un actor foarte respectat şi un pedagog extraordinary. Am intrat în IATC, am avut parte de profesori senzaţionali, în primul rând pe Leopoldina Bălănuţă!".
Din primul an de facultate, a reintrat în muzică, tot la nivel profesionist, ca interpret de muzică folk. Neavând posibilitatea să intre într-un teatru mulţumitor pentru el, a refuzat să se angajeze şi, timp de aproape 10 ani de la absolvire, a rămas liber profesionist, având colaborări sporadice în cinematografie. În 1987, primul teatru la care s-a angajat a fost cel de la Brăila, “Maria Filotti”. Prin 2010 a ajuns chiar… directorul (“managerul”) acestei respectate scene dramatice româneşti!...

Taguri: Mircea, Bodolan, MirceaBodolan, folk, DE, DRAGOSTE, Fundatia, ALCION, TicPetrosel,jooble.org