Replică a Corinei Martin:

Replică a Corinei Martin:"Primarul Mazăre nu este în filmul staţiunii Mamaia, pentru că rigorile internaţionale ale branşei exclud politica din promovarea turistică!"(1372)


Am primit, la redacţie, o declaraţie – replică, la un articol din presă, a Corinei Martin, preşedintele Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Turistică “Litoral – Delta Dunării”, în legătură cu absenţa primarului Mazăre din filmul staţiunii Mamaia! În esenţă, din acest text, înţelegem că DECIZIA DE A NU PREZENTA UN OM POLITIC, ÎNTR-UN FILM TURISTIC, ŢINE DE RIGORILE INTERNAŢIONALE DIN BRANŞĂ! Iată conţinutul integral al documentului, din care înţelegem şi insistenţa Corinei Martin (cunoscută ca fiind... foarte apropiată de echipa primarului Constanţei, Radu Mazăre!) de a sublinia colaborarea foarte strânsă cu Primăria Constanţa, MAI ALES ÎN INSTITUIREA ŞI COLECTAREA, ÎNCEPÂND DIN 2013, A PRIMEI TAXE DE PROMOVARE A UNEI STAŢIUNI Mamaia, în speţă), DIN ISTORIA TURISMULUI ROMÂNESC!


“În urma apariţiei articolului “Mamaia, fără Mazăre. Agenţii de turism îl exclud pe primar din filmul oficial de prezentare a staţiunii”, articol de presă scris în urma acordării unui interviu din partea d-nei. Corina Martin, la postul de televiziune “Realitatea”, ieri, 24 februarie, vă transmitem declaraţiile d-nei Corina Martin, preşedinte al Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare a Turismului “Litoral – Delta Dunării”:

“Nu l-a exclus nimeni pe primarul Constanţei, din filmul staţiunii Mamaia. Împreuna cu primarul Radu Mazăre, vom lansa, la Târgul de Turism al României, pe 13 martie a.c., acest film, ca şi site - ul oficial al staţiunii Mamaia, în cadrul unei întregi campanii de promovare, care se va numi “MAMAIA STYLE”. Rolul primarului, pe care l-a şi îndeplinit perfect, a fost acela de a înţelege proiectul de taxă de promovare, atunci când i l-am prezentat, pentru a doua oară.

Se întampla cu un an în urmă, la un eveniment la Bucureşti. În acea zi a înţeles argumentele mele şi le-a acceptat. Am trecut la transmiterea adreselor oficiale, către Primăria Constanţa şi Serviciul Public de Impozite şi Taxe - SPIT, ca să identificam numărul şi structura agenţilor economici privaţi, apoi am invitat Patronatul Mamaia să propună nivelul de taxe, per restaurant / per hotel / per club etc. în final s-au propus Hotărârile de Consiliu Local, în care noi am explicat consilierilor oraşului de ce trebuie să voteze pozitiv un proiect cerut de noi, operatorii privaţi din Mamaia!

Au fost adoptate cele două Hotărâri de Consiliu Local, a început colectarea taxei, timp în care ne-am întâlnit periodic cu hotelierii, cluburile, restaurantele, agenţiile, agrementul, ca să îi consultam şi să decidem, împreună!, ce să facem cu banii, cum să îi alocăm, pe ce direcţii. Primele subiecte transate au fost videoclipul cu Loredana Groza, apoi filmul şi site - ul oficial, apoi târgurile, naţionale şi internaţionale, ca şi costurile de participare, cu show, la aceste evenmente.

Primăria Municipiului Constanţa are un singur vot în Comisia care judecă soarta fondurilor ce provin din Taxa de Promovare a staţiunii Mamaia, dar noi suntem patru alţi reprezentanţi, din zona privată, în această Comisie! În schimb, primarul Constanţei sprjină, din plin şi activ, orice proiect de promovare a staţiunii Mamaia, care i se pare atractiv. Acesta este rolul primarului (nu doar acela de a aparea într-un film turistic...) şi cred că l-a îndeplinit foarte bine!

Decizia de a nu prezenta în film un om politic este una care ţine exclusiv de profesionalismul şi rigorile internaţionale, de care trebuie să ţinem cont, pentru un film de destinaţie turistică.

Îi mulţumesc primarului Mazăre, înca o dată, că a acceptat ideea, pe care am insistat să i-o prezint, şi anume introducerea TAXEI DE PROMOVARE şi TRANSMITEREA BUGETULUI CĂTRE ASOCIAŢIA “LITORAL-DELTA DUNĂRII”, unde noi, operatorii privaţi, trebuie să decidem, majoritar, pe fondurile pe care le-am colectat.
Votul şi susţinerea primarului Radu Mazăre au facut ca acest proiect – pilot, pe care l-am gândit pentru promovarea destinaţiilor româneşti, şi anume Taxa de Promovare, să existe astăzi !
În istoria turismului românesc, Radu Mazăre va rămâne primul primar care a înţeles şi a acceptat o Taxă de Promovare, într-o staţiune din România! Şi, pentru aceasta, ţin să îi mai mulţumesc încă o dată: avem bani să promovăm turismul românesc !"

 

Din decembrie, şi Sinaia a introdus Taxa de Promovare. Se pregătesc: Bran, Moeciu, Râşnov şi... Delta Dunării!

 

"De altfel, în luna decembrie 2013, şi Primăria Sinaia a adoptat o Hotărâre de Consiliu Local SIMILARĂ, realizată exact după modelul de Taxă de Promovare pe care i l-am transmis primarului prahovean Vlad Oprea, şi, cu două săptămâni în urmă, am decis implementarea Taxei de Promovare şi în Delta Dunării, împreună cu Primăriile de acolo şi hotelierii din zona Tulcea - Deltă!

În acelasi timp, la întâlnirea pe care o voi avea, în această vineri, cu primarii din Râşnov, Bran, Moieciu şi Fundata (judeţul Braşov), voi discuta şi voi propune exact acelaşi subiect, pe care îl vom dezbate împreună, in Conferinţa de presă comună, ce va avea loc la Moieciu, vineri, 28 februarie."
 

Taguri: CorinaMartin, AsociatiaLitoral, Mamaia, RaduMazare, Mazare, Taxa, Promovare, DeltaDunarii, PrimariaConstanta,jooble.org