HANDBAL MASCULIN. HCM Constanţa a scos un egal cu favoriţii grupei, în EHF Cup: 31 - 31 cu

HANDBAL MASCULIN. HCM Constanţa a scos un egal cu favoriţii grupei, în EHF Cup: 31 - 31 cu "Vulpile" berlineze!!(1335)


Campioana României (din ultimii ani!) la handbal masculin, Handbal Club Municipal Constanţa, a obţinut o remiză extrem de muncită, uriaşă, în cel de-al treilea meci din grupa D a optimilor de finală ale Cupei EHF. Jucătorii lui Zvonko Sundovski au terminat la egalitate, scor 31-31 (16-16), pe teren propriu (Sala Sporturilor din Constanţa), partida cu favorite grupei (ba chiar şi a … competiţiei!),“Fuchse” Berlin (Germania), adică din oraşul care… va găzdui turneul “Final Four” al competiţiei continentale!
Meciul disputat, astăzi, duminică -23 februarie, în Sala Sporturilor din Constanţa, a avut multe momente dramatice. Pentru a-şi spori considerabil şansele de calificare în sferturile de finală ale Cupei EHF, constănţenii aveau nevoie de un rezultat pozitiv în partida cu puternica formaţie din Bundesliga. Egalul le netezeşte drumul spre sferturile de finală ale EHF Cup, mai ales că au terminat, duminica trecută, la egalitate meciul din deplasare cu francezii de la Chambery Savoie, principala lor contracandidată (pentru locul doi, calificant, din grupă).
Prima repriză a demonstrat că HCM poate face faţă puternicilor lor adversary din Bundesliga! După ce la pauză scorul a fost egal, 16 – 16, repriza a doua a fost un recital al extremei constănţene Laurenţiu Toma. Căpitanul HCM a fost într-o zi de excepţie, fiind de neoprit. Soarta reprizei şi poate a meciului s-a jucat în şase minute. În minutul 46, echipa germană conducea cu 25-22, dar gazdele au punctat de şase ori consecutiv, ducând scorul la 28-25 (min. 52). Suedezii Petersen şi Zahrisson au anulat, relativ repede, avansul HCM-ului. Constanţa a gestionat bine ultimul minut de joc şi a încheiat în atac!
Pentru HCM Constanţa au marcat: Toma - 9, Csepreghi - 9, Şomicu - 6, Criciotoiu - 3, Cristescu - 3, Novanc - 1.
În celălalt meci al grupei D a EHF, francezii au învins în Slovacia.
Clasamentul grupei arată astfel, după trei etape: 1. “Fuchse” Berlin (5 puncte); 2. HCM Constanţa (4 puncte); 3. Chambery Savoie (3 puncte); 4. “Sporta” Hlohovec (0 puncte).
Primele două echipe se califică în sferturile de finală.
HCM Constanţa va juca în etapa a patra în deplasare, la Berlin, pe 16 martie.
 

Taguri: HCM, Constanta, handbal, Fuchse, Berlin,jooble.org