Prinţul Charles va vizita Delta Dunării, în acest an

Prinţul Charles va vizita Delta Dunării, în acest an(1335)


Prințul Charles va vizita Delta Dunării, în prima jumătate a acestui an.

Anunțul acestei vizite... regale britanice a fost făcut public, de către președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, în cadrul unei conferințe de presă, organizată astăzi.
Conform celor declarate de președintele CJT, Prințul Charles şi-a anunțat intenția de a vizita județul Tulcea, în special Delta Dunării, în prima jumătate a acestui an.
Răspunsul pozitiv al Prinţului Charles vine în urma invitației lansate de Consiliul Județean Tulcea, în cursul anului trecut.

 

Invitaţia a fost adresată anul trecut, de către preşedintele CJT

 

„Este o onoare pentru noi să primim vizita Prințului Charles în județul Tulcea și este o oportunitate pentru noi să arătăm că Delta Dunării este o destinație de luat în calcul pentru turiști din întreaga lume“, a spus preşedintele Teodorescu.

Este de amintit faptul că în 2013 preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a transmis Majestăţii Sale, Prinţul Charles al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, invitaţia de a admira frumuseţile Deltei Dunării, respectiv ale judeţului Tulcea.
„Prietenia cu care onoraţi poporul român ne îndeamnă să vă adresăm invitaţia de a vizita Delta Dunării, cea mai bine conservată zonă umedă din Europa. Delta Dunării face parte din patrimoniul UNESCO din 1992, este a treia din Europa ca mărime şi prima în ceea ce priveşte biodiversitatea. În acelaşi timp, în judeţul Tulcea şi în Delta Dunării trăiesc în armonie reprezentanţi ai cinci¬spre¬zece etnii, zona fiind cunoscută ca un exem¬plu de convieţuire etnică. Cunoscând pasiunea dumneavoastră pentru Transilvania, îndrăz¬nim să vă propunem şi o altă destinaţie din România, la fel de pitorească şi atractivă. Dacă agenda Majestăţii Dumneavoastră permite, am fi încântaţi să vă fim gazdă şi ghid în această călătorie de descoperire a Deltei Dunării, paradisul păsărilor călătoare şi locul în care sălăşluiesc păsări ameninţate cu dispariţia de pe glob”, se arată în invitaţia oficială.
 

Taguri: Printul, Charles, Delta, Dunarii,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri