Aproximativ 70.000 de ţigarete de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni(430)


Ieri, în jurul orei 23.45, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa, aflaţi în misiune în municipiul Constanţa, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun, oprind pentru control un autoturism marca Renault Kangoo Express condus de cetăţeanul român M.E., în vârstă de 40 ani.

În urma controlului autoturismului au fost descoperite 69.800 de ţigarete marca Ashima, de provenienţă magazin duty free, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.


Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproximativ 34.900 lei, iar autoturismul, evaluat la 2.000 euro, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Bărbatul în cauză, cu domiciliul în municipiul Constanţa, s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 şi evaziune fiscală, prin “deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile suspuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzator peste limita a 10.000 ţigarete”.
 
jooble.org