Acordul de Parteneriat cu UE, pentru 2014-2020, este întîrziat: Teodorovici tras de urechi, la Bruxelles!

Acordul de Parteneriat cu UE, pentru 2014-2020, este întîrziat: Teodorovici tras de urechi, la Bruxelles!(1373)


Este foarte cunoscut faptul că autointitulatul „cel mai cinstit şi competent Guvern pe care l-a avut România, vreodată” NU ESTE ÎN STARE SĂ PREZINTE UNIUNII EUROPENE (Comisiei Europene, în speţă) UN PROIECT DE „ACORD DE PARTENERIAT”, PENTRU EXERCIŢIUL BUGETAR 2014 – 2020, DEŞI ACEST ACORD AR FI TREBUIT, CONFORM CALENDARULUI COMUNITAR (pentru toate ţările UE, nu numai pentru noi!), SĂ FIE, DEMULT, SEMNAT, PARAFAT ŞI INTRAT ÎN EXECUŢIE!
Reamintim că prima formă a draftului trimis de Guvernul Român a fost RESPINSĂ, în luna ianuarie, de către Comisia de la Bruxelles, CU CRITICI DURE, pe fond şi pe formă! Apoi s-a propus CE un alt proiect, care, deocamdată, pare şi el destul de negativ apreciat de către Comisia Europeană!
Este clar că Bruxelles – ul l-a chemat pe ministru român de resort, Eugen Teodorovici, ca să-l tragă de urechi şi să-l întrebe dacă este în stare să înainteze în parcursul necesar semnării şi punerii în aplicare a noului acord bilateral (de programare şi etapizare a finanţărilor, mai ales!) cu Comisia Europeană, pentru următorii şapte ani!

 

Teodorovici este tras de urechi, la Bruxelles!...

 

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, a avut astăzi, 20 februarie, la Bruxelles, o întrevedere cu Vittoria Alliata Di Villafranca, director în cadrul DG Regio.
Cei doi oficiali au discutat pe marginea celei de a doua variante a Acordului de Parteneriat 2014 - 2020, document care a fost publicat pe pagina web a Ministerului Fondurilor Europene, la începutul lunii februarie a.c., fiind supus consultării publice.
“Vreau să îmi exprim mulţumirea pentru întregul sprijin acordat României şi pentru forma eficientă de colaborare din partea Comisiei Europene şi a DG Regio, în legătură cu Acordul de Parteneriat. În urma comentariilor primate, în decembrie 2013, şi a întâlnirii de la Bruxelles, din ianuarie 2014 am urmat linia agreată de ambele părţi, având acelaşi ţel comun: să atragem şi să implementăm fondurile nerambursabile, într-o formă cât mai înţeleaptă şi mai eficientă, cu putinţă pentru ca România să devină o ţară competitivă în UE”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Oficialul român a adăugat că România intenţionează să transmită documentul la Bruxelles, la sfârşitul lunii februarie - începutul lunii martie, subliniind că România va continua dialogul permanent cu reprezentaţii Comisiei, pe marginea documentelor de programare.
 

Taguri: Acord, Parteneriat, 2014-2020, Bruxelles, Eugen, Teodorovici, Fonduri, Europene,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri