NOUTATE: REPUBLICA MUNTENEGRU VREA ŞI ÎN N.A.T.O., iar Teodorovici al nostru o învaţă cum e cu fondurile U.E.

NOUTATE: REPUBLICA MUNTENEGRU VREA ŞI ÎN N.A.T.O., iar Teodorovici al nostru o învaţă cum e cu fondurile U.E.(853)


NOUTATE, aflată în timpul unei vizite oficiale la Bucureşti: Republica Muntenegru vrea nu numai în UE, dar şi în… NATO! Ministrul Teodorovici le oferă meditaţii, ca să nu rateze fonduri europene…

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, s-a întâlnit, astăzi, luni – 17 februarie, cu Igor Luksić, vicepremier şi ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica (Interesantă combinaţie de denominaţiuni în acest minister, care arată, fără echivoc!, care este ţinta principală, ca obiectiv tactic şi strategic, pentru acest mic… dar “rău”, în sensul pozitiv al cuvântului, stat “moştenitor” al fostei mari Iugoslavii Federale, a lui Tito, în fapt… ultimul care şi-a declarat independenţa totală, oficială, după ce a mai târâit-o cu o “Republcă Iugoslavă a Serbiei şi Muntenegrului!)
Discuţiile au vizat experienţa României (SIC!...) în utilizarea fondurilor europene, în condiţiile în care Muntenegru este una dintre ţările care candidează pentru a obţine statutul de membru al Uniunii Europene.

 

Ministrul Eugen Teodorovici: “Rolul statelor membre este şi acela de a ajuta ţările candidate SĂ EVITE GREŞELILE ÎN ACCESAREA FONDURILOR EUROPENE!”…

 

“Având la bază interesul european, rolul statelor membre este şi acela de a ajuta ţările candidate SĂ EVITE GREŞELILE (NOASTRE! – N.Red.) ÎN ACCESAREA FONDURILOR EUROPENE şi de a asigura o implementare RAPIDĂ şi EFICIENTĂ a finanţărilor care le-au fost alocate. De aceea, este foarte important să avem un sistem cât mai simplu şi cât mai puţin birocratic!”, a declarat ministrul roman al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

 

NOUTATE: MUNTENEGRU VREA ŞI ÎN N.A.T.O.!

 

Oficialul român a reafirmat “sprijinul României pentru integrarea Muntenegrului în structurile europene ŞI EUROATLANTICE (iată… o NOUTATE! – N. Red.), menţionând totodată importanţa ÎNTĂRIRII STABILITĂŢII REGIONALE!, aspiraţiile comune ale cetăţenilor români şi muntenegreni pentru democraţie şi pentru un standard de viaţă ridicat.”
La rândul său, Igor Luksić a mulţumit României pentru sprijinul constant pe care ţara noastră îl acordă în procesul de integrare, adăugând că apreciază în mod deosebit “abordarea pragmatică în absorbţia fondurilor europene, pe care a avut-o ţara noastră în 2013. Suplimentar, cei doi oficiali au convenit asupra unui transfer de expertiză de la specialiştii români, urmând ca ministrul Eugen Orlando Teodorovici să efectueze o vizită de lucru în Muntenegru.”
 

Taguri: Muntenegru, Teodorovici, fonduri, europene, UE, NATO,jooble.org