OFICIAL. Polițiștii au reținut patru suspecți în jaful de la poșta din Medgidia(624)


Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, cu sprijinul IPJ Timiş, IPJ Călăraşi, al Poliţiei Municipiului Medgidia, Detaşamentului 7 Jandarmi Medgidia, al Serviciului Acţiuni Speciale şi SIPI Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz au efectuat astăzi 18 percheziţii la domiciliile mai multor persoane suspecte de participare la comiterea furtului de casă de bani din incinta oficiului poştal din zona gării CFR Medgidia, faptă comisă la data de 31.01.2014.

Cu această ocazie, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor mai multe sume de bani, 1 autoturism şi aparatură electronică. Totodată, au fost reţinuţi 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia cu propunere de arestare preventivă.


Reamintim că sediul unui oficiu poştal din Medgidia, judeţul Constanţa, a fost spart, la sfârșitul lunii ianuarie, hoţii fugind cu casa de bani, în care se aflau aproximativ 470.000 de lei, şi cu maşina instituţiei. Suspecţii au intrat prin forţarea unei uşi de acces, deşi clădirea era prevăzută cu sistem de alarmă, dar care nu s-a declanşat. Ei au urcat la etajul al doilea al instituţiei, de unde au aruncat mai multe dosare pe geam, astfel încât să amortizeze căderea seifului. Hoţii au sustras apoi casa de bani, în care se găseau circa 470.000 de lei, dar şi o autoutilitară ale cărei chei se aflau în aceeaşi incintă. Poliţiştii spun că unitatea poştală a fost verificată de mai multe ori anul trecut, cu privire la respectarea prevederilor legale, fiind găsite unele probleme la sistemul de alarmă, ce ar fi trebuit remediate.
 
jooble.org