Cum sărbătorește RAJA Ziua Internațională a Apei(849)


În fiecare an, pe data de 22 martie se sărbătorește Ziua Mondială a Apei, o zi în care trebuie să ne amintim rolul pe care îl are apa în viața noastră dar și în lume, pentru pacea și dezvoltarea durabilă a acestei planete și importanța gestionării resurselor de apă dulce, care sunt limitate și inegal distribuite în timp și spațiu. 2013 a fost declarat de către Organizația Națiunilor Unite Anul Internațional al Cooperării în domeniul apei, Ziua Mondială a Apei concentrându-se de asemenea pe tema cooperării din sectorul apei.

Într-o lume în care 300 de bazine de apă sunt folosite în comun de mai multe țări, accesul la apă poate fi o sursă de conflicte, dar poate fi, de asemenea, un catalizator pentru cooperare și dezvoltare a păcii. Cooperarea într-o astfel de problemă vitală, precum gospodărirea apelor, poate contribui la depășirea tensiunilor culturale, politice și sociale, și poate crea încredere între diferite grupuri, comunități, regiuni sau state.

Cooperarea este esențială pentru eradicarea sărăciei, îmbunătățirea condițiilor de trai și a oportunităților educaționale. Accesul la o apă curată este fundamentul pentru îndeplinirea nevoilor umane de bază și contribuie la realizarea tuturor Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

Sărbătorirea acestei zile a devenit deja o tradiție pentru SC RAJA SA, în calitate de operator regional în domeniul alimentării populației cu apă potabilă și al epurării apelor uzate, societatea organizând o serie de evenimente educative pentru elevii constănțeni și nu numai.

Astfel, mâine, 20 martie 2013, SC RAJA SA întinde o mână de ajutor unei familii din Cumpăna, prin racordarea la sistemul de alimentare cu apă a imobilului în care trăiesc și două fetițe de 8, respectiv 5 ani, cu rezultate excepționale la învățătură.

Joi, 21 martie 2013, începând cu ora 10,30, sunt așteptați 35 de copii de clasa 0 de la Școala Gimnazială “Gheorghe Țițeica” din Constanța pentru a vizita Laboratorul de Încercari Apă Potabilă – Palas Constanţa unde vor putea vedea modul în care se efectuează analizele chimice și bacteriologice ale apei potabile.

Vineri, 22 martie 2013, la ora 10.00, 90 de elevi ai Liceului “Mircea cel Bătrân“ vor vizita Stația de Epurare Constanța Sud, unde vor putea vedea instalațiile și echipamentele care permit reținerea și neutralizarea poluanților prezenți în apa uzată pentru restituirea ei la o calitate superioară în circuitul natural.
jooble.org