Aproximativ 73.000 pachete de cărţi de joc, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în portul Constanţa Sud Agigea(427)


În data de 11.02.2014, în jurul orei 09.30, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container, încărcat cu jucării, sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 72.900 pachete de cărţi de joc, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 365.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean iranian, cu vârsta de 57 ani, având reşedinţa în Ilfov, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
jooble.org