A DOUA TENTATIVĂ DE SUICID, ÎN ACEST AN, LA PENITENCIARUL POARTA ALBĂ! Şi totuşi a intrat în vigoare Codul Penal – varianta blândă…(812)


Conform TV “Neptun”, un deținut de la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Poarta Albă, judeţul Constanţa, a încercat să se sinucidă, în această după-amiază. Tânărul, în vârstă de 29 de ani, și-a tăiat venele de la mâna stângă.
Omul era internat în spitalul penitenciarului, din data de 3 februarie a.c. Deținutul are de ispășit o pedeapsă de cinci ani, pentru furt calificat, în regim semideschis.
După ce a fost stabilizat medical, bărbatul a fost transportat la Spitalului Clinic Județean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei”, din Constanța.

 

A doua tentativă de suicid, în acest an, la închisoarea de la Poarta Albă!

 

Este de menţionat faptul că este cel de-al doilea caz de tentativă de sinucidere, din acest an, la Penitenciarul Poarta Albă.
Pe 15 ianuarie, un alt tânăr, în vârstă de 25 de ani, a încercat să se spânzure, cu un cearșaf, de gratiile celulei în care era închis. Noroc că a fost observat la timp de către gardieni, care i-au acordat, de altfel, şi primul ajutor, salvându-i, astfel, viaţa.
Bărbatul se află la Poarta Albă din decembrie 2012. Fusese arestat, împreună cu fratele său, prinși fiind în timp ce le vindeau “etnobotanice” studenților cazați într-un cămin din zona Faleză Nord. Deținutul nu primise, încă, o sentință definitivă şi irevocabilă, dar risca, pe vechiul Cod Penal, înlocuit de la 1 februarie a. c., între 2 și 8 ani de închisoare, pentru trafic cu substanțe interzise.
jooble.org