Tenis: SIMONA HALEP promovează România în grupa a doua mondială a Fed Cup! Constănţeanca a câştigat meciul decisiv, din confruntarea cu Ucraina(1526)


După ce a trecut pe rând de Ungaria, Marea Britanie și Letonia, Fetele din echipa de “Fed Cup” (Cupa Federaţiei Internaţionale de Tenis de Câmp) a României a întrecut, ieri, la Budapesta, (ŞI) reprezentativa Ucrainei!

În primul meci, Sorana Cârstea s-a… distrat cu Olga Savciuk, sportivă clasată abia pe locul… 175 în clasamentul WTA!, pe care a surclasat-o, în mai puţin de o oră, în două seturi: 6-3, 6-0.
În meciul – vedetă, decisiv, jucătoarea numîrul unu a României, CONSTĂNŢEANCA SIMONA HALEP a jucat cu cea mai valoroasă tenismenă din Ucraina, Elina Svitolina, ocupanta poziției 39 în ierarhia mondială. Constănțeanca a câștigat partida, după o confruntare spectaculoasă, în două seturi, 6-3, 7-5, asigurând, în acest fel, accederea României în barajul pentru calificarea în Grupa a Doua Mondială din Fed Cup.
Adversarele potenţiale ale româncelor ar putea fi, la barajul din luna aprilie: Japonia, Serbia, Suedia sau Elveția. Echipa României (Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina Begu) ar putea să joace acest baraj… chiar acasă, la Bucureşti probabil!

 

SIMONA HALEP: “Secretul nostru este ECHIPA. Cred în şansa noastră, la baraj!”

 

Lidera echipei României, constănţeanca Simona Halep a declarat, pentru “Dolcesport”, după victoria cu ucraineanca Elina Svitolina: "Secretul a fost că ne-am strâns toate, am fost proaspete, am fost o echipă. Am dat tot ce am putut şi am avut o echipă foarte bună. Sper să fiu sănătoasă în aprilie şi să aduc punct României. Cred în şansa noastră şi poate că vom avea plăcuta surpriză să jucăm acasă la baraj. Am dat o lovitură zdravănă cu racheta, dar aşa sunt eu. Am vrut să mă descarc de toată energia negativă, de toate emoţiile. Am vrut să termin cât mai repede, pentru că eram obosită. Au fost şi emoţiile…".
jooble.org