HCM Constanţa este lider în grupa Cupei EHF, la handbal masculin(1556)


Ieri, în “Sporthalle Charlottenburg”, din Berlinul de Vest, s-a încheiat meciul favoritelor Grupei D a EHF Cup, la handball masculine, dintre “Fuchse” Berlin şi Chambery – Savoie. “Vulpile” germane i-au învins pe savoiarzi, după un meci foarte ehilibrat, decis în ultimele minute, cu (doar) 30 la 27 (la pauză: 14 – 13). Cum HCM Constanţa a câştigat cu 31 – 22 meciul lor, acasă, cu outsiderii grupei, slovacii de la HC “Sporta” Hlohovec, handbaliştii constănţeni devin, după prima etapă, liderii grupei, având un golaveraj mai bun decât cel al nemţilor!

Campioana “en titre” a României, Handbal Club Municipal (HCM) Constanța, a debutat, cu o victorie, în Grupa D a Cupei Federaţiei Europene de Handbal (EHF): 31-22 (17-12), cu slovacii de la HC “Sporta” Hlohovec, meci disputat astăzi, în Sala Sporturilor din municipiul de la malul mării.
Constănţenii au început bine, au avut 5-1 în minutul 7, însă la mijlocul primei reprize erau deja egalaţi: 9-9. Însă, până la fluierul de pauză, băieţii lui Zvonko Sundovski s-au desprins, din nou, pe tabelă, conducând cu 17-12. Partea a doua a meciului a fost la discreţia constănţenilor, care le-au administrat adversarilor o înfrângerre categorică: 31-22. Cei mai buni marcatori ai HCM – ului: Şimicu (9 goluri) şi Laurenţiu Toma (8).
HCM Constanţa are programat următorul meci pe 16 februarie, în Franţa, cu Chambery Savoie, care a pierdut, în această seară, în Germania, la favorite grupei, “Füchse” Berlin.
Primele două echipe, din grupele de patru, se califică mai departe, în sferturile de finală.
jooble.org