HANDBAL MASCULIN. Sala Sporturilor din Constanţa, astăzi, ora 12.00: HCM – „Sporta” Hlohovec (Slovacia), în debutul Grupei D a Cupei EHF(1581)


În Sala Sporturilor din Constanţa, vor debuta, astăzi, duminică - 9 februarie, la ora 12.00, meciurile din cadrul Grupei D a Cupei Federaţiei Europene de Handbal (EHF), la handbal masculin, odată cu partida dintre campioana “en titre” a României (totodată şi liderul actualei ediţii de campionat), Handbal Club Municipal (HCM) Constanţa, şi echipa HC “Sporta” Hlohovec, din Slovacia.
Este primul joc care se desfăşoară, la Constanţa, pe noua suprafaţă (“taraflex” special), impusă de Federația Europeană, pentru întrecerile din Liga Campionilor (Champions League) și, din această ediţie, EHF Cup.
Antrenorul gazdelor, Zvonko Sundovski, are două importante indisponibilităţi în lot: Sadoveac și Cutura, care vor lipsi din formaţie în următoarele şase săptămâni, inclusiv pentru meciurile cu celelalte două adversare din Grupa D a cupei EHF, “Fuchse” Berlin (Germania) și Chambery - Savoye (Franţa).
HCM mizează pe coeziune, pe spiritul de echipă, în tentativa de a încheia grupa pe unul dintre primele două locuri, care aduc calificarea în sferturile de finală ale competiţiei. Meciul de astăzi este cel mai uşor, slovacii fiind consideraţi a fi “outsiderii” grupei D, deşi au reușit, până acum, să treacă, pe rând, de adversari puternici: Arendal (Norvegia), RK “Borac” Banja - Luka (Bosnia – Herţegovina)) și Saint Gallen (Elveţia)! Vedeta lor este centrul slovac Ljubomir Duris, care a reuşit să marcheze echipei naţionale a României nu mai puţin de opt goluri, în recenta campanie de calificare la Campionatele Mondiale, încheiată cu succes de către handbaliştii tricolori.
Creatorul acestei echipe - revelație este un antrenor din Cehia vecină, Martin Liptak, fost participant în Champions League, cu Bregenz și “Tatran” Presov, dar și prezent în sferturile de finală la “europenele” din 2010, cu naționala cehă.
Partida derby a acestei prime etape din Grupa D a Cupei EHF, dintre nemţii de la “Fuchse” Berlin şi francezii de la Chambery - Savoye, este programată de la ora 18.15, în capitala Germaniei.
jooble.org