Cinci migranţi somalezi şi trei sirieni, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni pe plaja din Vama Veche

Cinci migranţi somalezi şi trei sirieni, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni pe plaja din Vama Veche(826)


Poliţiştii de frontieră din Mangalia au desfăşurat, ieri, în baza unei informaţii primite de la SCOMAR, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 14.35, polițiștii aflaţi într-un punct de observare în apropierea plajei Vama Veche au observat o ambarcaţiune de mici dimensiuni care se apropia de ţărmul românesc, venind dinspre R. Bulgaria.
La aproximativ 15 metri de plajă, din respectiva ambarcaţiune au coborât opt persoane, cinci bărbaţi şi trei femei, care au fost reţinute de poliţiştii de frontieră români.
Conducătorul ambarcaţiunii a efectuat manevre de întoarcere spre apele teritoriale ale R. Bulgaria, fiind ulterior reţinut de autorităţile din ţara vecină.
Din verificări a rezultat faptul că cinci dintre persoane sunt cetăţeni somalezi şi trei sirieni, au vârste cuprinse între 16 şi 32 ani, iar intenţia lor era să ajungă în ţări precum Danemarca, Suedia şi Germania.
Extinderea cercetărilor a stabilit că cei opt migranţi au plecat din ţările de origine spre Turcia, unde au fost racolaţi de un cetăţean turc, care le-a promis în schimbul unor sume de bani cuprinse între 3.000 şi 10.000 de euro, că îi va transporta cu o ambarcaţiune spre România.
În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”.
jooble.org