Halal să ne fie: LA AŞA GUVERN, AŞA PREFECTURĂ! Constanţa nu are, de ieri, prefect, iar singurul subprefect rămas nu vrea să-şi asume coordonarea activităţii…(1733)


O situaţie INCREDIBILĂ, HAOTICĂ, fără precedent, cel puţin pentru judeţul nostru, se înregistrează începând de ieri: aşa –numita, oficial – pompos “Instituţie a Prefectului” a rămas sub coordonarea unei singure persoane. Este vorba despre subprefectul Radu Volcinschi.

Prefectul Eugen Bola, propus de către PNL, şi-a dat demisia (forţată de către vicepremierul Liviu Dragnea!), săptămâna trecută, asumându-şi gestionarea defectuoasă a situaţiei creată de ninsori şi viscol. Atunci, Dragnea l-a informat pe Bola că va rămâne prefect până miercuri, adică ieri!, când, în şedinţa de Guvern va fi eliberat, oficial, din funcţie şi va fi numit înlocuitorul. Dar… eliberarea din funcţie nu s-a oficializat decât spre sfârşitul zilei, ceea ce a alimentat haosul, la “Casa Albă” din Constanţa.

Cel de-al doilea subprefect, din partea minorităţilor etnice locale, mai precis din partea Uniunii Tătarilor, U.D.T.T.M.R., Selamet Iucsel, a fost demis în cursul lunii decembrie (2013), după ce a fost trimis în judecată de către procurorii D.N.A., sub acuzaţia de dare de mită, după ce i-ar fi promis o sumă de bani unui poliţist constănţean, pentru ca acesta din urmă să contribuie la tergiversarea începerii urmării penale împotriva sa. (Selamet Iucsel a fost numit în funcţia de subprefect în luna martie a anului trecut, 2013, la propunerea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România / UDTTMR) .Deşi, la scurt timp după începerea urmăririi penale împotriva lui S.I., Uniunea a făcut o nouă propunere, în persoana lui Ersun Anefi, aceasta nu s-a concretizat, prin numire, până la acest moment! „Nu am nicio noutate în ceea ce priveşte numirea noastră pentru postul de subprefect al judeţului, dar nici nu am vreo aşteptare pentru perioada imediat următoare… Judeţul nu are prefect, ţara nu avem secretar de stat şi nici ministru la Ministerul Afacerilor Interne, ce aşteptări să aibă Uniunea pentru funcţia de subprefect… Este clar că urmează o perioadă de reaşezare şi nu ne rămâne decât să aşteptăm. Noi am trimis documentul cu propunerea şi vom vedea când se va concretiza”, a declarat, cu multă resemnare, Gelil Eserghep, preşedintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România (UDTTMR).
Liberalii constănţeni caută, de la sfârşitul săptămânii trecute, înlocuitor pentru Eugen Bola şi au constatat, până acum, că… nu au oameni pregătiţi pentru această funcţie, pentru că legea cere ca funcţia de prefect să fie ocupată de un înalt funcţionar public, iar singurul care ar fi putut să vină legal la Prefectură, i-a refuzat. Liderul Filialei Judeţene Constanţa a P.N.L., deputatul Gheorghe Dragomir, mai pomenea, ieri, de doar două propuneri rămase în discuţie: Gheorghe Albu, care „a refuzat cu jumătate de gură şi aşteptăm să-şi clarifice situaţia”, după cum spune Dragomir, şi Silviu Coşa, director adjunct la Administraţia Finanţelor Publice – Sucursala Judeţeană Constanţa. Până la o numire oficială a viitorului prefect, subprefectul Radu Volcinschi ar fi rămas coordonatorul întregii activităţi din această instituţie. Dar, tot ieri, subprefectul a declarat preseiînsă că… nu ia în calcul această variantă! Opinia sa era complet diferită de cea vehiculată prin clădirea “Casei Albe”: „Prefectul… rămâne prefect, până când va exista o hotărâre de Guvern, publicată în Monitorul Oficial”!
Respectiva Hotărâre de Guvern, în ceea ce-l priveşte pe E. Bola, a fost publicată abia seara, târziu, în Monitorul Oficial al României, numărul 91.Iată conţinutul integral al H.G. numărul 54: “La data intrării în vigoare a prezentei Hotărâri încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Constanţa, de către domnul Eugen Bola.” Actul normativ este semnat de către prim - ministrul Victor Viorel Ponta şi este contrasemnat de ministrul interimar al Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea. NIMIC DESPRE… NOUL PREFECT!?!

Halal! La aşa Guvern, aşa Prefectură!...
jooble.org