Am scăpat, în sfârşit, de CEL MAI SLAB PREFECT DIN ULTIMUL SFERT DE SECOL! Prefectura Constanţa a fost devirusată de ucigătorul E.Bola…

Am scăpat, în sfârşit, de CEL MAI SLAB PREFECT DIN ULTIMUL SFERT DE SECOL! Prefectura Constanţa a fost devirusată de ucigătorul E.Bola…(1349)


A fost publicată, aseară târziu, Hotărârea de Guvern (HG) prin care Eugen Bola a fost eliberat din funcţia de prefect al judeţului Constanţa.
Acum, la despărţire, când fostul (nu credeam că mai apucăm ziua în care să ataşăm acest cuvânt lui Eugen Bola…) prefect de Constanţa nu mai este, ÎN SFÂRŞIT!, virusul “Ebola” din reprezentanţa în teritoriu a Guvernului, nu-i nepotrivit să facem o (foarte) scurtă trecere în revistă a bolilor de care ne-a contaminat, pe noi, locuitorii judeţului, acest om cu nume parcă predestinat!

Cel care, se pare, va fi reînscăunat, de către protectorii săi din PNL (care ne-au pricopsit cu el şi la Prefectură), în funcţia de inspector – şef la ITM Constanţa, are pe conştiinţă un şir, neverosimil aproape, de gafe, dar şi de abuzuri, în raport cu legile şi cu atribuţiile şi responsabilităţile funcţiei pe care o ocupă DE PREA MULT TIMP!, adică din 16 noiembrie 2012.

 

“Flaminia” ne-a deschis ochii: omul habar n-avea pe ce lume trăia! Podul de la Agigea era gata – gata să-l facă victima unui linşaj, aproape la propriu…

 

Cazul navei cu deşeuri toxice “Flaminia” ne-a făcut să deschidem, mai larg, ochii, în legătură cu capacităţile şi competenţele acestui individ. Bâlbe peste bâlbe, necunoaşterea situaţiei reale, dar şi a legislaţiei (în special a celei de mediu), decizii controversate, care se succedau, de la o zi la alta, dar…se şi contraziceau, la fel de des. Şi, ca o bomboană pe colivă: idea absolut aiuritoare (dacă nu cumva putem vorbi şi de interese, proprii ori ale celor care-l pilotau pe acest prefect de mucava) cu folosirea mâlului toxic, de pe “nava ucigaşă”, ca… agent de coardere la fabrica de ciment “Lafarge”, din Medgidia! Iar la plecarea navei, Bola nici nuştia ce scria în hârtiile pe care doar ce le primise: vaporul se îndrepta spre Danemarca, iar Bola ne anunţa că a plecat în Grecia… Halal!

Podul Rutier peste Canalul Dunăre – Marea Neagră, de la Agigea. Faptul că şi acum totul este un haos, şi în legătură cu acest element de infrastructură, i se datorează şi (de fapt: în mare parte!) lui Bola. A dezinformat, mai tot timpul, atât opinia publică (inclusiv utilizatorii, agenţi economici şi persoane fizice), cât şi Guvernul, mai ales în legătură cu impactul închiderii sau restricţionării circulaţiei pe această singură (deci. Vitală!) cale rutieră, din zonă, de traversare a Canalului. A zăpăcit pe toată lumea. Prin iunie, agenţii economici din Sudul Litoralului mai aveau puţin şi-l… linşau!

 

Incompatibilităţi, referendumuri, dosare rămase deschise, de la prefecţii anteriori: lucruri care-l depăşeau pe juristul Bola!...

 

Problema incompatibilităţilor primarilor, constatate de A.N.I. Omul, deşi jurist, ca pregătire, a fost varză. Pentru un Delicoti, că era PDL –ist, a avut o soluţie, pentru restul, de la PSD şi PNL, alta!...

Referendumurile locale asupra gazelor de şist. Acelaşi amatorism (dar şi obedienţă faţă de ordinele celor care-i erau stăpâni) .Despre cel de la Costineşti, nu a ştiut, mult timp (până pe la… Crăciun, adică!), dacă este sau nu valid(at)!…

A ascuns sub obroc demersurile legale iniţiate de foştii prefecţi, a ignorat, în mod premeditat, toate acţiunile în Justiţie, în contencios - administrativ sau plângeri penale, iniţiate de către predecesorii săi (îndeosebi de către fostul prefect Claudiu-Iorga Palaz), inclusiv pe cele legate de referendumul, nevalidat!, asupra (respigerii) regionalizării, iniţiat şi organizat de către Consiliul Judeţean (de fapt, de către preşedintele acestuia, Nicuşor Daniel Constantinescu), în toamna anului 2011.

 

Cele mai grave abuzuri: presiunile asupra Comisiilor de Împroprietărire (Retrocedări Funciare)!!

 

Încheiem această foarte succintă (şi selectivă!) enumerare a bubelor din activitatea lui Bola, la Casa Albă constănţeană, cu cel mai grav abuz pe care l-a comis, în mod constant: interferenţa, în afara cadrului legal, prin presiuni nepermise, asupra Comisiilor Funciare, de împroprietărire, din comunele judeţului, în scopul ignorării de către acestea a prevederilor legale, concretizate şi în decizii ale Instanţelor, în beneficiul unor indivizi reprezentaţi în procese de către prietenii săi. Am scris pe larg, şi noi, despre cazurile (flagrante) Mihail Kogălniceanu, Lumina – Sibioara ş.a.m.d.

Mult timp va trece până să se vindece, complet, rănile lăsate, în (acest) teritoriu, de reprezentantul virotic – contagios al Guvernului.
Adio şi… n-avem cuvinte (destul de contondente, după merit) domnule VIRUS!

Cât despre viitorul prefect de Constanţa, pus tot de liberali (conform algoritmului politic, de împărţire a funcţiilor – ciolan, între partidele componente ale USL, coaliţia aflată la Putere), se speră că măcar în cel de-al doisprezecelea ceas PNL – ul local va găsi pe cineva mai - acătării, pentru aceasă funcţie de mare responsabilitate, care implică multă competenţă şi, nu în ultimul rând, verticalitate morală. Căci Bola numai de aşa ceva nu a dat dovadă!...

(ÎN) SFÂRŞIT(ul serialului)
 
jooble.org