RADU MAZĂRE, ÎN DIRECT LA “ROMÂNIA TV” şi “TV NEPTUN”, despre Nicușor Constantinescu: ”Are o boală îngrozitoare, necruțătoare, la prostată”(1461)


Un lucru este clar, mai presus de orice discuţie. În faţa suferinţei, a bolii, mai ales a uneia grave, uneori / (prea) adeseori necruţătoare, toate opiniile pe care, subiectiv – instinctiv ori obiectiv – faptic, ţi le-ai format în legătură cu un om, pălesc, lăsând locul compasiunii. Ea, compasiunea, este, poate, cea mai normală, caracteristic - definitorie trăsătură umană, aceea care ne diferenţiază, decisiv, de restul speciilor…

 

Mazăre s-a scăpat verbal, în direct la duplexul “România TV” – “TV Neptun”…

 

Este starea, sufletească şi mentală, care a rezultat, instantaneu, din perplexitatea care ne-a cuprins, ieri seară, urmărind interviul, de studio, luat lui Radu Mazăre, transmis în direct de postul “TV Neptun”. La un moment dat, a fost realizat un insert, de tip “duplex”, cu o emisiune “talk – show” care se desfăşura, tot în direct, desigur, în studiourile din Bucureşti ale “România TV”. Răspunzând întrebărilor realizatorului Victor Ciutacu, primarul Constanţei şi-a continuat răfuielile cu ceea ce el numeşte “justiţia băsistă”, reiterând cunoscutele sale acuzaţii la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pe care, nu de azi - de ieri, o acuză de subordonare şi obedienţă politică. (De altfel, în aceeaşi dimineaţă, de ieri, cu ocazia convocării sale la sediul constănţean al acestei instituţii judiciare, pentru a i se aduce la cunoştinţă, conform legii, învinuirile care i se aduc într-un nou dosar, în care i se impută, prin trei capete de acuzare, abuzul în serviciu, contra interesului public şi privat, Mazăre a repetat doleanţa ca acest Parchet special, rezervat / dedicat demnitarilor, notabilităţilor, să fie… desfiinţat!).
Ambalându-se, aşa cum îi stă în fire, primarul s-a scăpat, în mod (aproape…) evident, ieşindu-i pe gură un porumbel, care confirmă ceea ce se cam ştia (din surse apropiate subiectului, practic: prieteni şi colaboratori intimi!) despre natura bolii preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, suferinţă medicală invocată (fără a o nominaliza şi pentru publicul larg) chiar de către cel în cauză, atunci când a solicitat, în Instanţă, permisiunea de a părăsi ţara, deşi se află sub urmărire penală, pentru a urma un tratament, în Statele Unite ale Americii (permisiune care i s-a acordat, Constantinescu revenind luni în România). De altfel, şi Radu Mazăre anunţase că prietenul, colegul şi partenerul său (de facultate, de începuturi de carieră publică, de partid, de “echipă” administrativ – locală şi de afaceri) este, cităm, “foarte grav bolnav, CHESTIE DE VIAŢĂ ŞI DE MOARTE” (!), atunci când preşedintele CJC a fost dus cu forţa la sediul DNA. Chiar de la acel episod (incident) recent a pornit şi discuţia care l-a adus, aseară, pe Mazăre în postura de a dezvălui (chiar dacă n-a numit-o, dar a descris consecinţele, ceea ce nu lasă loc de interpretări!...), aparent fără să vrea, despre ce fel de boală este vorba.

 

Primarul Constanţei: “Nicuşor e grav, e o boală de-aia îngrozitoare, CARE NU IARTĂ, CHESTIE DE VIAŢĂ ŞI DE MOARTE! Trebuie să se întoarcă în S.U.A., pentru un tratament mai lung…”

 

Iată cum s-a derulat această parte a discuţiei cu moderatorul Victor Ciutacu, de la “România TV”:
-- Radu Mazăre: “DNA se comportă cum s-a comportat, animalic, şi când l-au luat pe Nicuşor (Constantinescu – N. Red) să-l urce în maşină, cu forţa, ca să-l ducă la sediul lor. I-au pus cătuşe, iar unul îl strângea de testicule.”
-- Victor Ciutacu: “Cum,… de testicule?!”
-- R.M.: “Da, da, de testicule, îl strângea unul dintre ei, pe Nicuşor, săracul, pe un om atât de grav bolnav, de testicule (superinflamat1 – N. Red.), PE UN OM CARE ARE O BOALĂ ÎNGROZITOARE, NECRUŢĂTOARE, LA PROSTATĂ! (A urmat o pauză, ca şi când ar fi realizat că nu trebuia să spună acest lucru! – N. Red.). NA!..., C-AM SPUS-O ŞI PE - ASTA, DEŞI POATE CĂ NU TREBUIA…”

Dându-şi seama de gafa de a se fi scăpat, Mazăre a plusat: “Da, de-aia s-a şi dus în America, la un scurt tratament, deocamdată. (…)
L-am văzut, s-a întors, am fost azi la el, E FOARTE GRAV BOLNAV, ESTE CAZ DE VIAŢĂ ŞI DE MOARTE (LUCRU PE CARE L-A SPUS ŞI ACUM DOUĂ SĂPTĂMÂNI! – N. Red.), NU-I O JOACĂ, E O BOALĂ DE – AIA, ÎNGROZITOARE, CARE NU IARTĂ! Trebuie să meargă din nou în S.U.A., pentru un tratament mai lung…”

Inutil să mai rostim numele bolii. Fără să vrea, cel mai probabil, primarul Constanţei a confirmat, fără să nominalizeze boala, ceea ce se ştia, încă din vară, din indiscreţiile şoptite ale apropiaţilor lui Constantinescu: are cancer la prostată (cel mai frecvent la bărbaţi, aşa cum cel de sân este cancerul cel mai răspândit în cazul femeilor!), s-a tratat în România şi pe-afară, iar acum are nevoie de un tratament decisiv, probabil (încă?...) o operaţie, la o celebră (şi extrem de scumpă, bineînţeles) clinică din S.U.A.!...

Ca oameni, indiferent despre opinia faţă de persoana publică (actuală…), îi urăm, sincer, OMULUI Nicuşor Constantinescu: ÎNSĂNĂTOŞIRE GRABNICĂ ŞI COMPLETĂ! Aşa cum am spus, compasiunea în faţa necazului, a suferinţei, primează! Cu atât mai mult cu cât ni s-a părut că odată (relativ demult) chiar şi persoana publică era mai altfel…


P.S. Pentru că, totuşi, din fericire, nu avem şi o confirmare oficial – medicală, trebuie să spunem că, tot uman punând şi simţind problema, ne-am bucura, pentru Nicuşor Constantinescu, să fie vorba de un… scenariu, de tipul celebrei / celebrului (dacă vă mai amintiţi, din toamna lui 2004, înainte de alegerile prezidenţiale): “ADIO, DRAGĂ STOLO!...”
 
jooble.org