INCREDIBIL. În curtea casei memoriale a lui Iuliu Maniu e un spital de nebuni. PNȚCD îi comemorează pe el și pe Ion Mihalache, martirizați de comuniști

INCREDIBIL. În curtea casei memoriale a lui Iuliu Maniu e un spital de nebuni. PNȚCD îi comemorează pe el și pe Ion Mihalache, martirizați de comuniști(1430)


Ţărăniştii aduc, astăzi, un omagiu fondatorilor partidului lor, morţi în temniţele comuniste: „Pentru PNȚCD și pentru societatea românească, Iuliu Maniu și Ion Mihalache sunt piatra unghiulară ca modele pentru reconstrucția României, mai ales în ziua de astăzi, când oportunismul și lașitatea sunt regulile care guvernează clasa politică”.

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat comemorează, astăzi, 61 de ani de la martirizarea de către comuniști, în închisoarea de la Sighet, a marelui om politic Iuliu Maniu și 51 de ani de la dispariția, în aceleași condiții, în temniţa de la Râmnicu Sărat, a celeilaltei figuri emblematice țărăniste, Ion Mihalache.
Iuliu Maniu și Ion Mihalache rămân exemple unice în istoria politicii moderne europene, pentru că și-au apărat convingerile, asumându-și suferința și moartea, devenind, prin curajul de care au dat dovadă, adevărați martiri ai neamului românesc.

 

Pe Maniu l-au omorât la Sighet, şi-l mai omoară şi astăzi menţinând un… spital de boli nervoase, în curtea casei sale memoriale!

 

“Contribuția uriașă al lui Iuliu Maniu la apărarea întregii Europe de bolșevism, la Unirea tuturor românilor, în 1918, la impunerea – pentru care a luptat ca nimeni altul în Europa timpului său -- a două valori sociale fundamentale: morala în politică și principiul democratic, îl proiectează ca figura cea mai pregnantă din politica românească, poate, din toate timpurile. Este emblema PNȚ și, astăzi, PNȚCD, mentorul lui Corneliu Coposu, a fundamentat linia politică a partidului său (care este, acum, și al nostru) prin cele patru principii călăuzitoare: democrație desăvârșită, morală creștină, naționalism luminat și dreptate socială.
După 1989, regimurile politice nu i-au fost recunoscătoare. Dimpotrivă! La Bădăcin, casa memorială stă în ruină, în curtea casei fiind construit și menținut, cu îndărătnicie, de către autorități, un… spital de boli nervoase (!), situație halucinantă, în care se reflectă starea statului și a poporului nostru astăzi.”, se arată în mesajul şărăniştilor.

 

Ion Mihalache, ucis la Râmnicu Sărat, rămâne simbolul politic al ţărănimii române

 

Ion Mihalache rămâne simbolul politic al țărănimii române, model de patriotism, de generozitate și eroism, de o moralitate desăvârșită. A format un tandem unic în istorie cu Iuliu Maniu, co-fondator al partidului, creator al „liniei Mihalache” în politica românească, potrivit căreia țărănimea și clasa de mijloc sunt fundamentul națiunii.

“Pentru PNȚCD și pentru societatea românească, Iuliu Maniu și Ion Mihalache sunt piatra unghiulară, ca modele pentru reconstrucția României, mai ales în ziua de astăzi, când oportunismul și lașitatea sunt regulile care guvernează clasa politică.
Dumnezeu să-i odihnească în pace!”
 
jooble.org