Ponta o ţine langa pe-a lui: ACCIZA SUPLIMENTARĂ LA COMBUSTIBILI VA INTRA ÎN VIGOARE ÎN APILIE! Se aşteaptă reacţia preşedintelui Băsescu…(656)


Celebra şi atât de controversata acciză suplimentară, de 7 eurocenţi, va fi introdusă, TOTUŞI, de la 1 aprilie a.c., la benzină şi motorină!, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu va semna documentele pentru ca acordul cu FMI să redevină operaţional, deoarece memorandumul nu va include această măsură, a declarat, astăzi, premierul Victor Ponta. "Dacă preşedintele semnează, nu mai e nevoie să facem compromisuri", a spus prim – ministrul român, întrebat fiind de ce nu se mai amână acciza, măcar la motorină, cu încă trei luni, aşa cum se discuta în urmă cu o săptămână…
Ponta a adăugat că nu a discutat cu preşedintele, dar că se bazează inclusiv pe declaraţiile anterioare, în acest sens, ale acestuia: "Am fost asigurat că, în urma discuţiei de duminică, dintre reprezentanţii FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale cu preşedintele, că şi blocajul politic practic încetează.Preşedintele îşi va îndeplini atribuţiile constituţionale de a semna documentele necesare pentru ca acordurile noastre să redevină operaţionale Preşedintele ştie că e acciză, dar nu vrea să o vadă în faţa ochilor când semnează. Şi mie mi se pare copilăresc, dar important e să semneze. Preşedintele a spus că semnează scrisoarea şi memorandumul, dacă nu se trece nimic despre acciză, că acciza e deja o taxă în vigoare", a spus Ponta.
 
jooble.org