Radu Mazăre: „L-am certat pe Ilie Rachieru de la RADET. Mi-au sărit omenii în cap că le-au venit facturile prea mari”

Radu Mazăre: „L-am certat pe Ilie Rachieru de la RADET. Mi-au sărit omenii în cap că le-au venit facturile prea mari”(2162)


Consilierii locali municipali s-au reunit în prima şedinţă a acestui an, unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre fiind cel care privea aprobarea preţului local de facturare a energiei termice de către RADET Constanţa la nivelul municipiului Constanţa. Pe de altă parte, Mazăre a adus în discuție situația creată de RADET Constanța prin care conducerea instituției a taxat populația pentru luna decembrie 2013 cu 40 de zile calendaristice.

„Mi-au sărit oamenii în cap că le-au venit facturile prea mari și aveau dreptate pentru că nu știau ce se întâmplă. Acum, factura pe ianuarie va fi pe 20 de zile, deci, vor plăti mai puţin. L-am certat pe directorul RADET, Ilie Rachieru, dar nu pentru că nu ar fi procedat corect, ci pentru că nu a informat public ceea ce urma să facă. El a procedat corect atunci când a facturat 40 de zile pentru luna decembrie dar a procedat astfel pentru a putea încheia anul bugetar şi a primi subvenţia de la Bucureşti”, a spus Mazăre.

Revenind la prețul gigacaloriei, conform proiectului de hotărâre, decizia de majorare vine în contextul creşterii preţului de vânzare a energiei termice de către CET Palas impusă de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Astfel, preţul gigacaloriei se va majora cu 4,5 lei/gcal, ajungând de la 358,54 lei, cât era, la 363,37 lei. Drept urmare, preţul gigacaloriei va fi majorat retroactiv, începând cu data de 1 ianuarie 2014, însă primarul Mazăre a propus iar consilierii au fost de acord ca diferenţa de majorare să fie suportată de Primăria Constanţa pentru toată populaţia din oraş.
jooble.org