Ministrul Transporturilor: România susține deschiderea de noi rute de ferry-boat între portul Constanța și porturi turcești(1024)


România susține deschiderea de noi rute de ferry-boat între portul Constanța și porturi turcești, precum și restaurarea transportului ferry-boat între portul Constanța și porturile georgiene Poti și Batumi, a arătat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, într-o întâlnire cu Comisarul European pentru afaceri maritime și pescuit, Maria Damanaki, desfășurată în 30 ianuarie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, discuțiile au vizat rolul României în dezvoltarea cooperării regionale la Marea Neagră prin intensificarea cooperării marine și maritime cu țările riverane, precum și contribuția pe care țara o poate avea în promovarea unor proiecte comune cu țările riverane Mării Negre, în special cele non-UE, în scopul dezvoltării durabile a economiei albastre.

„România poate avea un rol important în promovarea politicii de dezvoltare durabilă a Uniunii Europene în zona Mării Negre, având în vedere relațiile de bună cooperare dintre România și statele riverane. Acest lucru facilitează atragerea acestor state în proiectele europene”, a declarat Ramona Mănescu.

Discuțiile au mai vizat turismul sustenabil în Delta Dunării, pescuitul ilegal din Marea Neagră, proiectele din regiune care se referă la domeniul colectării de date și schimbul de informații, precum și suportul financiar acordat de Uniunea Europeană prin programe variate pentru proiecte regionale la Marea Neagră — pentru cercetare, mediu, pescuit, dezvoltarea sustenabilă a zonelor costiere, energie, resurse naturale sau transport.

Întâlnirea ministrului transporturilor, Ramona Mănescu, cu Comisarul European Maria Damanaki, s-a desfășurat în cadrul Conferinței Părților Interesate privind dezvoltarea economiei albastre la Marea Neagră, organizată la București de Comisia Europeană și Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa: Agerpres

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri