Cel mai scurt test de inteligență din lume. RĂSPUNSURI(1365)


Cel mai scurt test de inteligență din lume are numai trei întrebări. A fost inventat de profesorul Shane Frederick, de la Universitatea Yale, și măsoară capacitatea de a înțelege că un fenomen este mai complex decât pare la prima vedere. Denumirea sa oficială este Cognitive Reflection Test.


Iată cele trei întrebări care compun testul:

1. O bâtă și o minte de baseball costă în total 1,10 dolari. Bâta costă cu un dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

2. Dacă cinci mașini au nevoie de cinci minute pentru a fabrica cinci obiecte, de cât timp au nevoie 100 de mașini ca să fabrice 100 de obiecte?

3. Pe un lac există o porțiune acoperită cu frunze de nufăr. În fiecare zi, peticul de frunze își dublează suprafața. Dacă e nevoie de 48 de zile pentru ca frunzele să acopere întreaga suprafață a lacului, de cât timp este nevoie ca frunzele să acopere jumătate de lac?

Conform unui sondaj realizat pe 3.428 de persoane, citat de http://mindyourdecisions.com, un procent uimitor, de 33%, nu a răspuns corect la nicio întrebare. Cei mai mulți oameni, adică 83%, au greșit cel puțin un răspuns.
Testul a fost publicat în 2005, în articolul Cognitive Reflection and Decision Making, din Journal of Economic Perspectives.

Răspunsuri:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
1. 5 cenți (nu 10)
2. 5 minute (nu 100)
3. 47 de zile (nu 24)
jooble.org