Ce dobândă cer cămătarii din Constanța

Ce dobândă cer cămătarii din Constanța(981)


În lipsă acută de bani, unii constănțeni aleg cea mai proastă soluție posibilă: se împrumută la cămătari. În cele mai multe cazuri nu au cum să achite datoria, pentru că dobânzile cerute sunt uriașe, și ajung să-și piardă casele și bunurile de valoare. În mai puține cazuri, cei care se împrumută au curaj și îi denunță pe aceștia polițiștilor.

Așa s-a întâmplat și astăzi, când poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanţa, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa, au prins în flagrant un bărbat suspectat de comiterea infracţiunii de şantaj, în timp ce primea o sumă de bani.

Polițiștii au stabilit că partea vătămată a solicitat cu titlu de împrumut de la A. Etem, de 42 de ani, din Constanţa, 6.000 euro. A returnat o parte din bani, dar și din dobânda cerută de cămătar. Aceasta se ridica la nu mai puțin de 1.000 de euro pe lună!

”În luna martie anul curent, suspectul i-a solicitat părţii vătămate remiterea unei sume de bani, reprezentând datoria împrumută şi dobânzile aferente. Întrucât victima nu a avut posibilităţi de înapoiere a acestei sume, a fost ameninţat în repetate rânduri cu acte de violenţă. Astfel, la data de 13 martie a.c., A. Etem s-a prezentat la locul de muncă al victimei, unde, a provocat un scandal în loc public”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Ieri, poliţiştii au organizat o acţiune de prindere în flagrant în urma căreia suspectul a fost depistat cu sumele de 16.000 de lei şi 950 de euro asupra sa, primite de la victimă. În urma flagrantului, suspectul a fost condus la sediul I.P.J. Constanţa pentru audieri.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, în sarcina persoanei în cauză reţinând-se săvârşirea infracţiunilor de şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice şi cămătărie.

Cel în cauză a fost reţinut de către poliţişti, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în vederea sesizării instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.


 
jooble.org