COD ROȘU în Constanța: 8 localități complet izolate(1049)


Vremea rea face ravagii în Constanța. Potrivit ISU Dobrogea, localitățile cele mai afectate de vremea nefavorabilă sunt: Topalu, Ghindărești, M. Kogălniceanu, Hârșova, Limanu, 23 August, Pecineaga, Albești, Ostrov, Lipnița, Grădina, Fântânele, Limanu, Oltina, Independența.

Opt localități sunt complet izolate: Topalu, Capidava, Ghindărești, Dumbrăveni, Dunăreni, Viile, T. Vladimirescu, Dunărea.

Localități fără apă curentă: Ostrov, Vâlcele - se lucrează la remedierea avariilor; Lipnița deține apă în rezerve până la data de 30.01.2014.

În prezent, peste 850 de persoane acționează în Comandament pentru remedierea situațiilor existente la nivelul județului Constanța: lucrători M.A.I. - polițiști, jandarmi, cadre ISU, polițiști de frontieră; medici, personal Enel, de la Drumuri Județene și Naționale, cadre ale MAPN etc.

De asemenea, 14 voluntari ai clubului Off-Road Dobrogea, cu 7 auto, 4x4, se deplasează către Lumina-Tariverde pentru sprijinirea persoanelor care sunt blocate în trafic și a autorităților locale.

Ca urmare a situațiilor existente la nivelul județului Constanța, prefectul Eugen Bola a dispus măsura suplimentării efectivelor din Centrul Operațional Județean pentru Situaţii de Urgenţă.

În continuare polițiștii rutieri însoțesc în mod organizat autovehiculele către locul de destinație al acestora, în funcție de posibilitățile de deplasare date de condițiile meteo pe rutele Constanța – Medgidia și Constanța – Valu lui Traian.
jooble.org