Profesoara acuzată că racola tinere pentru salonul de masaj erotic a scăpat de arestul Poliției

Profesoara acuzată că racola tinere pentru salonul de masaj erotic a scăpat de arestul Poliției(1497)


Magistrații de la Tribunalul Constanța au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a șase dintre suspecții cercetați pentru trafic de minore, proxenetism și prostituție. Astfel, Claudiu Giorson Belecciu, poliţistul Lucian Borcea, fostul jandarm Silviu Nicolae Peniu, George Cristian Chirimbu, Mioara Duţu şi Narcis Mihai Negoiţă, au fost arestati pentru 29 de zile. În schimb, profesoara de informatică de la Liceul Mihai Eminescu din Constanța Margareta Drăguț, are interdicție de a părăsi localitatea.


Reamintim că, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au efectuat în data de 26 ianuarie, un număr de 5 percheziții domiciliare, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate, formată din 19 membri, specializată în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, proxenetism și prostituție. În cauză exista suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, prin intermediul unei societăți comerciale care deținea un salon de masaj, membrii grupării infracționale au desfășurat activități de proxenetism. Angajatele salonului asigurau servicii sexuale contra cost atât la salonul menționat cât și prin deplasări la unități hoteliere din Constanța, Eforie, Năvodari, organizate în prealabil de membrii grupării.


În urma cercetărilor au fost identificate 26 de tinere, inclusiv minore, recrutate de membrii grupării, în special din medii sociale și familiale precare. Pe parcursul activității, gruparea infracțională a beneficiat și de sprijinul unui agent de poliție și al unui jandarm, aceștia implicându-se în derularea activității de proxenetism fie prin transportarea prostituatelor, fie prin punerea la dispoziție a unor locații. S-a stabilit, totodată, faptul că lucrătorul din cadrul poliției informa personalul salonului ori de câte ori poliția desfășura controale.
Totodată, potrivit procurorilor, Margareta Drăguț, concubina liderului grupării, care își desfășura activitatea ca și cadru didactic la Liceul Mihai Eminescu din Constanța, se ocupa de postarea anunțurilor pe diverse site-uri, în scopul găsirii clienților.
 
jooble.org