Constanța. Codul portocaliu s-a transformat în cod galben. Drumuri naționale închise în continuare(1211)


Administraţia Naţională de Meteorologie informează că începând cu ora 17:00, judeţul Constanţa a ieşit de sub atenţionarea de cod portocaliu şi până la ora 23:00 va fi sub incidenţa codului galben. Pentru intervalul orar amintit, în estul Munteniei, în Dobrogea și în mare parte a Moldovei va continua să ningă în general slab, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 50 km/h, iar temporar viscolind sau spulberând zăpada.
Se menţin închise DN 22 (Ovidiu – Mihai Viteazul – limita de judeţ) şi DN 22A (Hîrşova - Tulcea), iar pe DN 2A, DN 3, DN 38, DN 39 se circulă în condiţii de iarnă.
De asemenea, DJ 224 este închis între Băltăgești și Crucea (com. Crucea), DJ 223 este închis între Capidava și Topalu (com. Topalu), DJ 225 între Mireasa și Runcu (com. Târgușor și com. Pantelimon), DJ 226 B între Pantelimon şi DN 2A, DJ 226 între Năvodari şi Combinatul Chimic, DJ 222 între Pestera şi Medgidia, DJ 223 între Cernavodă şi Hîrşova şi DJ 391 Negru Vodă- Cerchezu bifurcatie DJ 392.
La această oră sunt închise şi drumurile comunale DC 61 (Siliștea – Seimeni - Cernavodă), DC 63 (Siliștea – Țepeș Vodă) şi DC 86 (Năvodari - Sibioara), DC 77 (Cogealac – Fîntînele) este blocat iar pe DC 31 Dobromir circulaţia este restricţionată. Pe toate celelalte drumuri comunale, județene şi naţionale care străbat judeţul se circulă în condiții de iarnă.
Din cauza fenomenelor meteorologice, pe numărul unic de urgenţă 112 au fost semnalate mai multe avarii la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Astfel, la ora 19:00 situația instalațiilor scoase de sub tensiune și a clienților afectați de condiții meteo deosebite/conform raport ENEL este următoarea:Tuzla – parțial, Gura Dobrogei- parțial, Viroaga- parțial, Sat Vâlcele – parțial
Totodată, din cauza condițiilor meteo dificile, o serie de trenuri sunt anulate, altele sunt tractate cu locomotive diesel și circulă cu limitare de viteză, înregistrându-se întârzieri.
Astăzi, în intervalul 05:00 - 19:00, au fost semnalate 30 de autoturisme blocate, dintre care 29 au fost scoase din zăpadă şi toate cele 62 persoane care se aflau în aceste maşini sunt acum în siguranţă. La această oră mai este un autoturism blocat între Năvodari și Sibioara, şi potrivit datelor furnizate de apelant în el se află patru persoane. Pentru salvarea acestora Primăriile Lumina şi Năvodari au trimis utilaje de deszăpezire, iar situaţia este în curs de rezolvare.
Până la această oră s-a acționat pe Drumurile Naționale și Drumurile Județene cu materiale antiderapante pentru prevenirea apariției poleiului sau îndepărtării acestuia acolo unde este cazul, s-au deblocat mașinile rămase înzăpezite, iar echipele de intervenţie ale ENEL au remediat avariile de la 9 localități/zone și respectiv 1.083 clienți.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri