”Împreună ieftinim gigacaloria” – campanie fără precedent în Constanța

”Împreună ieftinim gigacaloria” – campanie fără precedent în Constanța(4058)


În luna februarie, organizația municipală Constanța de tineret a Forței Civice va demara o amplă acțiune de strângere de semnături privind subvenționarea gigacaloriei, sub denumirea ”Împreună ieftinim gigacaloria”.
Președintele tinerilor din Forța Civică Constanța, Andrei Popescu, a anunțat, încă din luna octombrie a anului 2013, că va strânge semnături pentru depunerea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local privind reintroducerea subvenționării gigacaloriei, așa cum s-a întâmplat în municipiul Constanța până în anul 2011.


În acest sens, tineretul Forței Civice a depus deja, la registratura Primăriei Constanța, un proiect de hotărâre, pe care conducerea administrației locale îl poate introduce oricând pe ordinea de zi în viitoarele ședințe ale Consiliului Local. În paralel, tineretul Forței Civice a solicitat și eliberarea modelului oficial al listelor de semnături privind susținerea legală și publică a acestui proiect care, după multe tergiversări, a fost pus la dispoziție de reprezentanții Primăriei.

”Facturile pentru întreținerea din luna decembrie au depășit orice limită a bunului simț. Dacă am fi fost ascultați din luna octombrie, de când am propus revenirea la subvenționarea gigacaloriei, oamenii nu ar fi fost nevoiți să plătească acum sume astronomice”, susține Andrei Popescu, președintele Organizației de Tineret Constanța a partidului Forța Civică.

Acțiunea de strângere de semnături va demara în luna februarie. Mai mulți tineri ai Forței Civice vor bate din ușă în ușă pentru a-i întreba pe constănțeni dacă sunt de acord cu revenirea la subvenționarea gigacaloriei.

Menționăm că, potrivit Legii Administrației Publice Locale, pe lângă primar și consilierii locali, și cetăţenii pot propune consiliilor locale şi consiliilor judeţene pe a căror rază domiciliază, spre dezbatere şi adoptare, proiecte de hotărâri. Acestea trebuie susținute, prin semnături, de cel puțin 5% din populaţia cu drept de vot a unităţii administrativ-teritoriale respective. Listele de susţinători trebuie să cuprindă numele, prenumele şi domiciliul, seria şi numărul actului de identitate şi semnăturile celor în cauză.

”Primăria Constanța are bani, dar milioane de euro se duc anual spre așa zise programe de ajutorare socială, sau spre firmele apropiate primarului Mazăre. Zeci de mii de constănțeni sunt nevoiți să plătească cel mai mare preț la gigacalorie din România și o factură de încălzire mai mare decât în cele mai scumpe orașe din lume. Îi așteptăm să semneze listele pe toți cei care cred în demersul nostru, pentru a putea schimba modul cum Radu Mazăre și gașca sa conduc orașul. Îi așteptăm pe toți oamenii onești care se întreabă pe ce sunt cheltuite taxele și impozitele lor, pe cei care se uită în jurul lor și văd că orașul Constanța a ajuns o ruină, o rușine pe harta țării. Stă în puterea noastră să schimbăm lucrurile”, a subliniat Andrei Popescu, președintele Organizației de Tineret Constanța a Partidului Forța Civică.

 

Recomandare: DEZASTRU ÎN CONSTANȚA: factura de întreținere pe luna decembrie, mai mare decât salariul minim pe economie
jooble.org