Circulația rutieră pe podul de la Agigea se desfășoară doar pe două benzi

Circulația rutieră pe podul de la Agigea se desfășoară doar pe două benzi(986)


Circulația rutieră pe podul de la Agigea peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, situat pe DN 39 la km 8 + 988, se desfășoară doar pe două benzi, de astăzi până în 7 februarie, precum și în perioada 30 aprilie - 15 iunie, în urma închiderii sensului de mers Constanța - Mangalia, în vederea continuării lucrărilor de reabilitare a podului, informează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Va fi permisă doar circulația autovehiculelor cu MTMA de maximum 5 tone și a autovehiculele cu regim de circulație prioritară menționate în OUG nr. 195/2002, art. 32, alin. (2) lit. a) și b), atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență. Se menține limitarea vitezei de circulație la 50 km/h, se arată într-un comunicat CNADNR.


În perioada 8 februarie — 29 aprilie, se va închide pe sensul Mangalia — Constanța, iar circulația se va desfășura în ambele direcții pe celălalt sens de circulație. În această perioadă va fi permisă doar circulația autovehiculelor cu masa totală maximă admisă de cel mult 5 tone. Se menține limitarea vitezei de circulație la 50 km/h. În perioada 23 ianuarie — 14 iunie se închide circulația rutieră, timp de 4 ore, pentru toate tipurile de vehicule: în fiecare joi, sâmbătă și marți, în intervalul orar 9,00 — 13,00, iar în fiecare noapte de luni și marți, în intervalul orar 23,00 — 3,00.

CNADNR precizează că circulația rutieră va fi închisă timp de 4 ore, pentru toate categoriile de vehicule, și în noaptea de sâmbătă spre duminică (8/9 februarie), în intervalul orar 23,00 — 3,00.
Pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone, traficul se va desfășura pe variantele de ocolire.

Pentru relația București — Port Constanța Sud — Agigea — Negru Vodă — Mangalia și retur, traseul de ocolire va fi: A2 (București — Constanța — Nod rutier Medgidia) — DJ 381 (Nod rutier Medgidia — Ciocârlia de Sus) — DN 3 (Ciocârlia de Sus — Cobadin) — DJ 391 (Cobadin — Mereni — Topraisar) — DN 38 (Topraisar — Agigea) — DN 39 (Agigea — Mangalia) și retur.

Pentru relația Hârșova (DN 2A) — Tulcea (DN 22) — Port Constanța Sud — Agigea — Negru Vodă — Mangalia și retur, traseul de ocolire va fi: A4 (nod rutier Ovidiu — Nod rutier A4 cu A2) — A2 (nod rutier A4 cu A2 — Nod rutier Medgidia) — DJ 381 (Nod rutier Medgidia — Ciocârlia de Sus) — DN 3 (Ciocârlia de Sus — Cobadin) — DJ 391 (Cobadin — Mereni — Topraisar) — DN 38 (Topraisar — Agigea) — DN 39 (Agigea — Mangalia) și retur.
CNADNR roagă conducătorii auto să respecte restricția de circulație instituită și semnalizarea rutieră temporară.
jooble.org