Ţara arde, ...Guvernul se piaptănă: În loc să se preocupe de explicarea dezastrului organizatoric de ieri, privind accidentul aviatic, „salută deschiderea negocierilor de aderare UE – Serbia”(865)


Când speram, noi, opinia publică (inclusiv media) că, măcar în al doisprezecelea ceas, Guvernul României va începe să arate interesul cuvenit (DATORAT, ar fi termenul corect!) tragicului eveniment aviatic de ieri, pe care autorităţile responsabile l-au gestionat mai mult decât iresponsabil şi incompetent (urmarea depistării epavei şi pasagerilor după... şase ore de la producerea accidentului!, fiin pierderea a două vieţi omeneşti), ocupanţii Palatului Victoria ne-au turtit, din nou, fesul!
Când, după două comunicate de un formalism revoltător, primite astăzi, am mai primit unul, spre seară, am sperat că acesta va mai atenua din revolta provocată de diferenţa enormă dintre... circul făcut de către autorităţi şi politicieni, în general, vara trecută, când cu tragedia autocarului cu turişti români, în Muntenegru, şi indiferenţa şi superficialitatea de ieri şi de astăzi. Când colo, iată care-i preocuparea onor Guvernului Român:

„Guvernul României salută deschiderea oficială a negocierilor de aderare UE – Serbia, în cadrul primei conferinţe interguvernamentale, desfăşurată astăzi, 21 ianuarie 2014, la Bruxelles, şi adresează felicitări călduroase autorităţilor sârbe, pentru acest pas semnificativ în relaţia cu UE.
Acest moment este o recunoaştere a eforturilor depuse de autorităţile de la Belgrad şi de întreaga societate sârbă. Partea română îşi exprimă încrederea în buna desfăşurare a procesului de negociere în vederea aderării Serbiei la Uniunea Europeană.
Guvernul României reiterează, şi cu acest prilej, mesajul clar de susţinere a perspectivei europene a Serbiei şi a întregului proces de extindere a Uniunii Europene către statele din vecinătate.
România a fost reprezentată la eveniment de ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean. Serbia a participat cu o delegaţie condusă de premierul Ivica Dačić.”

Iar un ministru (şi nu unul oarecare, ci cel de interne, principalul responsabil al acţiunilor de găsire şi salvare, în astfel de cazuri, deci principalul VINOVAT pentru haosul şi neprofesinalismul autorităţilor din subordine, manifestate ieri, cînd… noroc cu nişte săteni şi pădurari, care, fără mijloace moderne, au găsit supravieţuitorii, la timp pentru ca numărul morţilor să nu fie mai mare!), Radu Stroe, pe numele său, PNL – ist, după culoarea politică, a pus bomboana pe colivă. Tolănit în limuzina de lux, prin portiera întredeschisă, ministrul de interne Stroe a declarat reporterilor, astăzi: “Da, am o părere de rău: aceea că… accidental a avut loc în timpul mandatului meu”!
Orice comentariu este prea puţin! Ca înjurătură…
 
jooble.org