Corb la corb nu-și scoate ochii: Nicolae Moga sare în sprijinul prietenului Nicușor Constantinescu

Corb la corb nu-și scoate ochii: Nicolae Moga sare în sprijinul prietenului Nicușor Constantinescu(934)


Senatorul PSD Nicolae Moga, vicepreşedinte al Senatului, a anunţat că va formula o interpelare către ministrul Afacerilor Interne pentru a explica procedura de punere în aplicare a unui mandat de aducere, considerând că ceea ce s-a întâmplat în cazul lui Nicuşor Constantinescu a fost un abuz.

"Eu condamn această atitudine pe care o consider abuzivă. Nu cunosc dosarul, dar văd şi eu ce aţi văzut şi dumneavoastră - acolo s-a făcut un abuz. Autoritatea se face prin respect. Până când nu o să ajungem să ne respectăm în stat cele trei puteri, lucrurile se vor întâmpla cum s-au întâmplat acum câteva zile. Eu am să fac o interpelare către ministrul de Interne să-mi spună care sunt protocoalele semnate între Ministerul Public şi Ministerul de Interne, cum se face punerea în aplicare a unui mandat de aducere de către organele Ministerului de Interne, ce scrie în protocol pentru că eu nu cred că punerea în aplicare a unui mandat de aducere se face cu forţa şi cu cătuşele. Nu era cazul. Nicușor Constantinescu este preşedinte de Consiliu Judeţean, face parte din puterea executivă, este un demnitar al statului român şi, până când o instanţă nu hotărăşte că este vinovat, are prezumţia de nevinovăţie aşa cum o avem toţi. În momentul în care instanţa hotărăşte că este vinovat, atunci nu mai avem ce comenta", a declarat senatorul Nicolae Moga, astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, citat de Mediafax.

El consideră că punerea în aplicare a mandatului pentru aducerea lui Nicuşor Constantinescu la DNA a fost o "mascaradă".
"Eu nu pot să acuz procurorul pentru că nu-mi stă în cădere, dar vreau să spun un singur lucru: execuţia mandatului a fost un spectacol, o mascaradă. A fost un lucru abuziv pentru că acei comisari care trebuiau să pună în aplicare mandatul de aducere trebuiau să fie îmbrăcaţi în ofiţeri sau cu jandarmi trebuiau să-şi prezinte legitimaţiile, să se prezinte, să-i înmâneze lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, care nu era un tâlhar, un criminal, un boschetar de pe stradă sau prezenta un pericol public, să-i prezinte mandatul şi să-i spună cele două posibilităţi: ori mergea la procuratură de bunăvoie ori prin constrângere şi nu mai exista acea mascaradă, acea nebunie care s-a ivit acolo", a adăugat senatorul de Constanţa.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri