Proprietarul unui imobil percheziţionat de poliţiştii de frontieră a dat foc ţigărilor de contrabandă(698)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Constanţa au desfăşurat, ieri, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a traficului cu produse din tutun în zona de competenţă.
Astfel, pe raza municipiului Constanţa, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Opel Astra, condus de cetăţeanul român O.N., în vârstă de 42 ani.


În autoturism au fost găsite 13.000 de ţigarete netimbrate pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta deocumente justificative.
Extinderea cercetărilor a stabilit faptul că respectivul conducător auto a achziţionat ţigaretele de la un alt cetăţean român, B.L.S, în vârstă de 34 ani.
Pentru continuarea cercetărilor poliţiştii de frontieră au solicitat mandate de percheziţie la două imobile din municipiul Constanţa.

În locaţiile respective au fost descoperite alte 7.621 de ţigarete netimbrate de diferite mărci, pentru care proprietarul nu a putut prezenta documente legale.
În timpul acţiunii poliţiştilor de frontieră, proprietarul celor două imobile a încercat să distrugă ţigaretele prin ardere.

Deoarece în imobile exista şi o cantitate de motorină, poliţiştii de frontieră au solicitat intervenţia I.S.U. Dobrogea, care a deplasat la faţa locului un echipaj de intervenţie care a stins incendiul.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor întreaga cantitate de ţigarete, evaluată la aproximativ 10.000 lei, autoturismul Opel Astra în valoare de aproximativ 2.000 euro, precum şi o cantitate de 50 litri de motorină.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă” şi evaziune fiscală, prin deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile suspuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzator peste limita a 10.000 ţigarete”.
jooble.org