Antonescu se delimitează de Mazăre și Constantinescu: Dezavuez declaraţia PSD Constanţa pentru desfiinţarea DNA(927)


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că partidul pe care îl conduce dezavuează declaraţia liderilor PSD Constanţa prin care solicită desfiinţarea DNA printr-o măsură legislativă, informează Mediafax.

"E o declaraţie a PSD Constanţa, nu a USL sau nu a PNL. Eu nu sunt de acord cu ea, e dreptul lor să o facă, dar eu cred că e o declaraţie care nu face bine PSD, e o declaraţie dată aşa în împrejurări mai tulburate şi categoric PNL dezavuează o asemenea formulă. Presupun că şi conducerea centrală a PSD o va dezavua", a afirmat Antonescu.


Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul afirmaţiilor făcute de preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cu privire la Direcţia Naţională Anticorupţie, pe care a numit-o "poliţie politică", susţinând că ar trebui desfiinţată.

Sesizarea Inspecţiei Judiciare vizează atât declaraţiile făcute de Nicuşor Constantinescu după ce a fost ridicat în baza unui mandat şi dus la sediul DNA Constanţa, cât şi poziţia Consiliului Judeţean Contanţa, expusă într-un comunicat de presă.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat miercuri, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, "ca un animal", de către procurorii DNA, pe care îi acuză de abuz şi poliţie politică, el spunând că este "jignitor" ce s-a întâmplat.
jooble.org