Guvernul plătește salariile angajaților din fostele combinate Mechel România

Guvernul plătește salariile angajaților din fostele combinate Mechel România(1107)


Premierul Victor Ponta a anunțat că Agenția Națională de Administrare Fiscală a eliberat miercuri suma de 4,8 milioane de lei pentru plata salariilor angajaților de la Mechel: ”Astăzi, ANAF depune aceasta sumă în conturile Mechel pentru plata salariilor angajaților. O să vă rog – și stiu că supravegheați acest lucru – să nu ne trezim că cei de la Mechel iau banii și pleacă în alta parte cu ei, ca există această posibilitate”.

Grupul rus Mechel a vândut, în februarie, pentru prețul simbolic de 230 de lei, cele patru combinate metalurgice pe care le deținea în România către firma Invest Nikarom din București, controlată de două persoane cu cetățenie rusă. Tranzacția a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL și combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Oțelu Roșu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Targoviște și Laminorul Brăila.

Recent, angajații celor patru combinate au participat împreună, la București la o acțiune de protest pichetând sediul Guvernului dar și sediul Nikarom. Oamenii au cerut repornirea activității și plata salariilor contestând buna credință a acțiunilor financiar economice ale fostului patron Mechel la combinatele deținute până nu demult în România.

Taguri: mechel, anaf, laminorul, ductil, steel, buzau, otelu, rosu, targovistejooble.org