VIDEO. Alex Mica, vedeta care s-a lansat la Constanța și a concertat pe Burj Khalifa. Ce îi sfătuiește pe tinerii care vor să devină cântăreți

VIDEO. Alex Mica, vedeta care s-a lansat la Constanța și a concertat pe Burj Khalifa. Ce îi sfătuiește pe tinerii care vor să devină cântăreți(6833)


Născut la data de 25 august 1991 în Timişoara, Alex Mica a debutat la 9 ani într-un concurs muzical local pentru tinere speranţe. Perseverenţa şi ambiţia lui l-au adus pe scena concursului ”Megastar”, unde alături de trupa ”Sign” ajunge până în faza semifinalelor. Se mândreşte cu performanţa de a fi primul artist român care primeşte o cerere concretă de concert în afara graniţelor, la numai o săptămână de la lansarea piesei ”Dalinda”. Acum, videoclipul oficial al piesei a strâns peste 38.600.000 de vizualizări.

Reporter: Am rezumat prezentarea ta cu dorinţa de a te lăsa pe tine să ne detaliezi cum au decurs anii de studiu şi mai ales să ne spui de ce valenţe trebuie să dea dovadă un tânăr să se lanseze în industria muzicală.

Alex Mica: Primul meu contact cu scena a fost la vârsta de 9 ani, aşa cum aţi precizat şi dumneavoastră, la un concurs de tinere talente unde am obţinut premiul întâi de 3 ori la rând. După ce am terminat clasa a VIII-a la şcoala generală din satul meu natal, Bucovat, mi-am dorit să studiez la liceul de muzică din Timişoara, unde am fost admis cu o medie apropiată de 10. În liceu am studiat canto clasic, ca materie de bază, teorie muzicală, pian secundar şi alte materii muzicale. La vârsta de 17 ani am decis să particip la concursul Megastar, unde am reuşit, alături de trupa Sign, să ajung până în semifinală. În 2009 am avut ocazia să cânt pe piesa Doamna şi vagabondul alături de Puya, iar în 2011 să compun piesa Senorita, al cărui refren îl şi interpretez. Deşi numele meu nu a apărut în titlul acelei piese, Dony m-a găsit pe internet, m-a felicitat pentru piesă şi mi-a propus să fac parte din echipa lui alături de The Kid. În toamna lui 2011 m-am decis să plec la Constanţa, având piesa Dalinda compusă, cu toată ambiţia şi încrederea, şi astfel pe data de 23 noiembrie 2011 a început cu adevărat cariera mea muzicală. Am reuşit să ating succesul datorită faptului că ştiu să şi compun, asta mă ajută enorm şi astăzi, dar este foarte importantă munca de echipă şi aportul producătorilor muzicali. Sfatul meu pentru tinerii care doresc să înceapă o carieră muzicală este să aibe nişte studii muzicale minime, să cânte foarte bine şi cu suflet, şi să fie capabili să vină cu idei, însă să nu uităm că şi imaginea contează într-o măsură destul de mare, pentru că un proiect muzical este un produs de imagine.

Reporter: ”Cold love”, ”Save my heart”, ”Lady”, ” Dora Dora”, ”Like a freak” şi ”Diamonds of Glory” sunt piesele cu care te-ai menţinut pe piaţa muzicală în anul 2013. Evenimentul pe care ţin neapărat să ni-l prezinţi este concertul pe care l-ai susţinut în cea mai înaltă clădire din lume, celebra ”Burj Khalifa” (828m) în clubul Armani/Prive din Dubai.

A.M: Concertul din Burj Khalifa a fost cu siguranţă una din cele mai plăcute experienţe pe care am avut-o în cariera mea. Surpriza pe care am avut-o când am ajuns acolo a fost faptul că foarte mulţi dintre ospătarii restaurantului erau români, şi asta ne-a făcut să ne simţim ca la noi acasă. Dacă îmi amintesc bine, acest concert a avut loc chiar de Valantine's Day, şi cred că a fost şi primul meu concert din 2013, dar a fost unul pe cinste, cu clubul plin de lume selectă.


Reporter: Colaborarea cu George Hora şi Puya s-a concretizat cu piesa ”Doamna şi Vagabondul”. Cum a decurs acest duet şi cu ce alţi artişti români ţi-ai dori să cânţi?


A.M: Piesa Doamna şi vagabondul este o colaborare cu Puya şi George Hora din anul 2009, şi a fost prima mea apariţie în industria muzicală, deşi sub numele de Alex Sign, fapt care nu mi-a adus niciun fel de notorietate. Pe viitor mi-aş dori să colaborez cu artişti români precum Amna, Inna şi Guess Who.

Reporter: Membrii fondatori ai casei de discuri la care activezi sunt Dony şi Laurenţiu Duţă. Acesta din urmă este unul din constănţenii cu care ne mândrim. Ce fel de influenţă a avut membrul formaţiei ”3 sud est” în formarea ta ca om şi ca artist?


A.M: Din păcate, nu Laurenţiu Duţă este cel căruia îi datorez succesul meu, ci Dony, acesta din urmă aşa cum am mai spus, a fost cel care mi-a întins mâna de ajutor de care aveam nevoie într-un moment dificil din viaţa mea. El este cel căruia îi voi mulţumi mereu pentru că mi-a oferit un loc în echipa de la Constanţa şi îmi oferă libertatea de a mă exprima în piesele mele.

Reporter: Luna ianuarie este cea în care ne urăm în continuare ”La mulţi ani” şi ne stabilim perspectivele pe noul an; aşadar, cu ce ne vei surprinde în 2014?


A.M: În 2014 am de gând să revin cu stilul care m-a consacrat, mai exact cu o piesă în spaniolă, care sperăm să fie noul hit Alex Mica, după o absenţă destul de lungă pe posturile de radio. În 2014 îmi doresc să scot un nou hit cel puţin la fel de puternic ca şi Dalinda.


  
jooble.org