Noul slogan al PNL: “Anul 2014 este anul relansării politice a USL”. Liberalii justifică deciziile anunţate astăzi de alianţă., iar Băsescu rămâne principala lor preocupare…(921)


Destul de târziu, în raport cu reacţiile, imediate şi vehemente, făcute publice de către Opoziţie, iată că şi PNL - ul a transmis un comunicat de presă, referitor la deciziile extrem de importante anunţate, astăzi, de către liderii alianţei politice USL.
În documentul pe care-l reproducem integral, mai jos, liberalii revin, cuminţi şi disciplinaţi la “unirea-n cuget şi simţiri, cu principalul slogan electoral: “Jos Băsescu!”. Ce dacă “Bau-Baul” lor de serviciu nu mai candidează…

Acum, că Antonescu al lor este reconfirmat drept unic prezidenţiabil al USL (chiar dacă atribuţiile acestei funcţii, conform modificărilor la Constituţie preconizate de alianţă, îl reduce pe “primul om în stat” la statutul de… maimuţoi de lux, captiv în cuşca aurită de la Cotroceni!), comunicatele PNL revin la începutul tradiţional (unora le-o fi fost chiar dor, mai ştii…): “Regimul dezastruos Băsescu”, şi dă-i, şi luptă…

“Uniunea Social Liberală a fost instituită pentru a combate efectele dezastruoase ale regimului Traian Băsescu și pentru a guverna adecvat țara, iar aceste motive trebuie să ne determine să ducem la bun sfârșit angajamentele luate în fața tuturor românilor.


“Modificarea Constituţiei rămîne obiectiv major pentru USL. Până la mijlocul lui martie vom avea forma finală!”


“Astfel, în cadrul întâlnirii USL de luni am stabilit ca modificarea Constituției să rămână un obiectiv major pentru noi, fiind unul dintre principalele angajamente pe care atât Partidul Național Liberal cât și PSD și le-au asumat în campania electorală.
Ținem să menționăm faptul că la nivelul Parlamentului s-a încheiat procesul de modificare a Legii Fundamentale, urmând să primim observațiile, avizele de la alte instituții, pe forma finală a proiectului de revizuire a Constituției. Comisia este convocată pe 27 ianuarie, iar până la mijlocul lunii martie, atunci când Comisia de la Veneția își va da avizul cu privire la textul noii legi, vom avea forma finală a Constituției.
Principala preocupare a PNL și a USL este cea legată de alegătorul român și de apărarea intereselor acestuia. Printr-o comasare a alegerilor europarlamentare cu referendumul pentru revizuirea Constituției nu se estompează tema europarlamentarelor, ci dimpotrivă ea poate fi potențată printr-o participare crescută.”


“ O nouă Lege Electorală: 300 de aleşi, pe listă de partid, la Camera Deputaţilor, şi 100 de senatori, prin vot uninominal”…


“Totodată, un alt obiectiv dicutat în cadrul ședinței USL îl reprezintă modificarea Legii Electorale, prin care numărul de parlamentari din Camera Deputaților să fie de maxim 300. O noutate este dată de revenirea la formula proporționalității directe, vot de liste pentru Camera Deputaților.”


“Vom revota legile blocate de Băsescu”


“Am stabilit şi ca grupurile parlamentare să revoteze legile blocate de Traian Băsescu: legea privind cumpărarea de terenuri agricole, care cuprinde condiții extrem de importante pentru ca românii să aibă dreptul și sprijinul de a cumpăra terenuri, legea privind energia regenerabilă, al cărei principal efect este acela de a nu crește facturile la energie, pachetul legislativ referitor la parteneriatul public-privat, care va trebui revotat de către Parlament.”


“Crin Antonescu RĂMÂNE SINGURUL CANDIDAT AL USL, LA PREZIDENŢIALE!”


“Încă o dată s-a reconfirmat faptul că președintele PNL, Crin Antonescu, rămâne singurul candidat propus de către USL la prezidențiale. Referitor la acestea, am stabilit să le organizăm cu 45 de zile înainte de expirarea mandatului actualului președinte. În acest fel se asigură o mai bună tranziție între cele două mandate, iar condițiile de pregătire a noului mandat vor fi unele normale.”
 
jooble.org