Ponta, despre absenţa de la vizita Victoriei Nuland: Am fost în vizită privată în Italia. Nuland a venit pentru un subiect confidenţial

Ponta, despre absenţa de la vizita Victoriei Nuland: Am fost în vizită privată în Italia. Nuland a venit pentru un subiect confidenţial(1118)


Premierul Ponta afirmă că nu s-a întâlnit cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, deoarece avea programată o vizită privată de trei zile în Italia şi că tema pentru care oficialul SUA a venit la Bucureşti este confidenţială, iar Corlăţean era îndreptăţit să exprime poziţia.


El a arătat că în vizita în Italia, programată dinainte, a fost însoţit de soţia sa şi s-a întâlnit cu liderul partidului de guvernământ italian, în contextul în care la Roma urmează să fie organizat, peste o lună, Congresul Partidul Socialiştilor Europeni, unde va fi nominaliat şi candidatul pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.
Ponta a arătat totodată că ştia care este subiectul principal pentru care oficialul american vine la Bucureşti şi că acest subiect a fost discutat şi la ultimul Consiliu de Apărare a Ţării (CSAT), fiind nepublic, confidenţial şi pentru care ministrul de Externe, Titus Corlăţean, este cel mai îndreptăţit să exprime punctul de vedere al Guvernului.
Premierul a apreciat astfel că "nebunia" cum că oficialul SUA a venit la Bucureşti pentru a certa Guvernul este "o iluzie fanariotă".


În privinţa vizitei sale în Italia, Ponta a apreiat că preşedintele Traian Băsescu era informat, deoarece SPP ştia unde a plecat.


Asistentul secretarului american de Stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, a efectuat, vineri şi sâmbătă, o vizită la Bucureşti, în cadrul căreia a fost primită la Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu şi s-a întâlnit cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean, cu procurorul-şef al DNA, Laura-Codruţa Kovesi, dar şi cu membri ai societăţii civile.

Sursa: Mediafax

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri