DESCINDERI LA GALAȚI: Marfă de peste 100.000 de euro ridicată de mascați

DESCINDERI LA GALAȚI: Marfă de peste 100.000 de euro ridicată de mascați(1356)


Poliţiştii de frontieră gălățeni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi, cu sprijinul S.R.I. Galaţi şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi, au destructurat un grup infracţional care desfăşura activităţi ilicite în sfera infracţionalităţii de criminalitate organizată economico-financiară cu produse accizabile, care acţiona pe raza judeţelor Galaţi şi Tulcea.

Mascații au luat cu asalt 12 vile, fiind aduse la audieri 18 persoane - cetăţeni români sau cu dublă cetățenie, 4 dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate astăzi în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Din primele estimări ale anchetatorilor, prejudiciul creat statului român de gruparea infracțională depășeste suma de 400.000 lei, respectiv 100.000 de euro. În urma perchezițiilor imobiliare efectuate la membrii gruparii au fost ridicate în vederea confiscării 3.300 pachete de țigări, 4 autovehicule și un pistol cu aer comprimat. Gruparea infracțională s-a aflat sub filajul inspectorilor SRI încă din mai 2012.

În urma documentării activității infracționale a membrilor grupării s-a stabilit că aceștia aduceau din Republica Moldova în România, prin P.T.F. Galaţi-Rutier şi P.T.F. Oancea, diferite cantităţi de ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Duty Free, disimulate în locaşuri special amenajate a mijloacelor auto ce tranzitau puntele de frontieră, ulterior fiind descărcate şi comercializate pe raza judeţelor Galaţi şi Tulcea. În perioada mai 2012 – aprilie 2013, infractorii au introdus în România 40.000 pachete de țigări de diferite mărci.
 
jooble.org